香港既拉麵店開到成行成市 但真正高質素既冇乜邊幾間 而且一般既拉麵主要以豬骨或者味噌湯底為主 真係食到好鬼悶 所以一向出名奄尖既朋友J上次同我介紹金鶴拉麵係主打日式白雞湯湯底 而且仲要係超級好味 我就日提夜提叫佢帶我去試喇 今晚佢終於都得閒帶我去喇❤️採用日式裝修 去到門口已經覺得眼前一亮 店內環境舒適 燈光暗暗地好有情調 適合傾計去到時間尚早 未正式到晚飯時間 人唔算多 不過食食下d人就開始黎喇我地分別點左呢度最出名既雞白湯拉麵同埋期間限定既北海道極濃蟹湯拉麵 另外再叫左一個餃子share黎食兩個拉麵既湯底都好creamy 我地兩個都差唔多飲晒個湯兩個湯底雖然隻色望落好似 但飲落就會知道個分別 雞白肉湯底拉麵:香濃既雞白湯湯底 配上慢煮雞肉同埋日式叉燒 溏心蛋 木耳同埋牛蒡 味道好 賣相亦好吸引 值得一提既係炸牛蒡好脆好甜 慢煮赤雞肉質好滑好腍 讚!北海道極濃蟹湯拉麵:湯底同蟹肉都蟹有蟹味 香濃蟹湯加上淡淡蟹味既蟹肉 好適合一眾蟹迷!拉麵既軟硬度恰到好處 掛湯能力亦高而餃子就不錯不失啦美味既一餐以甜品抹茶軟凍作結❤️覺得自己好幸福呀朋友J果然冇介紹錯 已經好想再去食第二次喇❤️🍜另外不得不

兩個拉麵既湯底都好creamy 我地兩個都差唔多飲晒個湯

餃子

美味既一餐以甜品抹茶軟凍作結❤️覺得自己好幸福呀
抹茶軟凍

朋友J果然冇介紹錯 已經好想再去食第二次喇❤️🍜

另外不得不讚呢度既職員 唔單止服務態度好 而且好熟悉個menu 好體驗到日式服務果種細心👍

雞白湯拉麵
北海道極濃蟹湯拉麵