2019-06-15 109 views
今天和朋友一齊逛西寶城附近嘅小店,每間也有不同特色,令人流連忘返行到日富里,見到間湘菜餐廳,感覺好少見,就入去試下雖然門面不是太起眼,入到去也可以容納20多人,裝修不算十分華麗,有種家庭小店嘅感覺,可能我們早到,所以都幾舒服坐低後,我們點左兩個小食,分別是涼拌雲耳和雙絲牛肚,仲點了孜然一字骨、鐵板牛肉同燉湯燉湯幾足料,點點藥材味涼拌雲耳,帶微辣,爽口醒胃雙絲牛肚,有青瓜爽絲,前菜一流雖然我地已要求小辣,但辣度足,朋友唔係好食得辣,唯有將主菜改成走辣孜然一字骨,肉很林,好入味,值得推薦!另外的鐵板牛肉,就有點像干炒牛河的牛肉,夠穫氣!牛肉夠淋滑!味道不錯!今次嘅湘菜體驗留低左唔錯嘅印象,下次可以又試下唔同嘅菜系先

行到日富里,見到間湘菜餐廳,感覺好少見,就入去試下

燉湯幾足料,點點藥材味

涼拌雲耳,帶微辣,爽口醒胃

雙絲牛肚,有青瓜爽絲,前菜一流

孜然一字骨,肉很林,好入味,值得推薦!

今次嘅湘菜體驗留低左唔錯嘅印象,下次可以又試下唔同嘅菜系先
2019-06-05
Type of Meal