2024-12-13
Frd子日本返黎就約我去香港居酒屋Happy Hour+拎手信 更有氣氛☺️,佢地有兩間分店,揀左呢間位於銅鑼灣Time Square對面 行過去好近,店內昏黃燈光 紅白Asahi燈籠 再配上日式吧枱 氣氛唔錯 坐得舒服,佢地餐點選擇都幾多元化 第一次食試唔晒蟹膏豆腐鱈魚乾 $58蟹膏豆腐好細滑 啖啖鮮味滲出黎,鱈魚乾片香口鬆化,一啖入口 兩種口感 好鮮味海葡萄海澡青瓜沙律 $58上一次食海葡萄係沖繩旅行既時候,海葡萄再拌入新鮮海澡,日本Feel出晒黎究極海鮮杯 $98上半部分埋疊多種刺身 + 下半部分就有香桃同啫哩,除左食到海鮮鮮味 仲經過師傅輕輕的調味,配搭是清爽的,層次好豐富炙燒右口魚邊醬油漬壽司 $22炙燒七味姜燒帆立貝壽司 $22左口魚食得多 右口魚第一次聽 要試❗️炙燒後同樣油香十足 不過魚身口感比起左口魚會有咬口D,加左醬油 更帶出魚甘鮮味海膽右口魚邊蝦卷 $78炸蝦卷口感味道本身已經在線,加上滿滿油香右口魚邊同甜美海膽,正海苔墨魚他他 $28墨魚膠內帶有少少細細墨魚粒粒,表面炸得透徹香脆(唔係天婦羅炸漿質感),內裡爽口彈牙帶子他他 $38睇個名以為係帶子蓉做基底,原來係炸熟
蟹膏豆腐鱈魚乾 $58
海葡萄海澡青瓜沙律 $58
究極海鮮杯 $98
炙燒右口魚邊醬油漬壽司 $22
炙燒七味姜燒帆立貝壽司 $22
海膽右口魚邊蝦卷 $78
海苔墨魚他他 $28
帶子他他 $38
睇個名以為係帶子蓉做基底,原來係炸熟既帶子😂,Juicy三文魚籽好點睛
心形焦糖玉子 $42
將玉子燒以心心造型示人,表面再燒上一層薄薄脆脆既焦糖,玉子濕潤又香甜同時有微微咸咸地,好彩點左佢做是夜甜品
柑橘柚子酒 $68
酒感輕型,柚子同柑橘既香味好突出,微微甜甜酸酸又清新既味道
久家本店 柑桔梅酒 $58
酒精濃度12%,酒味順滑自然唔刺激,只有好輕酸味 偏向甜香為主,我自己就好鐘意呢款梅酒
*收+1服務費
*餐牌同廚師推介都好多選擇,食物好多種類
*佢地丼做得好靚好豐盛,只是是夜食唔到咁多飯 所以無點
*圖片與實物相符,我覺得部分實物仲吸引過相
*如果鱈魚乾片有得好似薯片咁買,我會買一大包返屋企,真心好好味