2018-11-17
哩間四川菜真係好難搵啊,係灣仔行過去好似快過係銅鑼灣行過去!佢係一棟商業大廈既上面,比較隱蔽同私隱度高,多數都係整比同鄉既私房菜黎🧐🧐我地兩個人上到去,台面已經有張menu紙比你簡有咩野食!包左熱菜,涼菜,飲品同面食!2個人就要按人頭收番$340套餐費,無加一!2款涼菜3款熱菜對於兩個女仔黎講真係好多,應該都食吾哂,因為份量真係好大,搞到有d浪費😭但係食物質素都好高!絕對物超所值,鐘意食傳統川菜一定要黎試下,一定吾會失望。哩度環境好大,裝修偏向本地風,門口有個大花樽,都幾有風味,岩哂一班朋友過黎飲啤酒吹下水。涼菜方面我地簡左涼拌木耳同重慶口水雞。吾講吾知,涼拌木耳都有好多蒜頭,我食完都覺得自己好口臭😂不過調味做得好好,酸酸地,都有小小辣椒,木耳口感好爽口,岩哂用黎開胃,比我地可以食多d野啊。💕☺口水雞方面就岩哂食辣既朋友仔啦,雞肉好嫩滑清甜,辣味比佢帶左出黎岩岩好,但係要注意啦,哩個無咩麻味,如果鐘意麻味既就點其他菜試下。佢最後仲會送個炒油麥菜比你架,因為我地已經食吾落,所以就叫左師傅吾使整啦😂😂所以建議3個人黎食! 吾係一定食吾哂啊
所以建議3個人黎食! 吾係一定食吾哂啊