2020-06-04
先講吓鋪面嘅佈置,一開始我係比佢嘅青花瓷嘅特色吸引,再加上好多人一致好評😍🤪所以想試好耐😋因為當日係星期六,所以一如既往咁好多人,好彩我早少少到,大約1點?之後就人龍蜿蜒喇~但都等左差唔多40分鐘~入到去鋪面唔算大,而我同媽媽就坐左係最出面嘅果張枱,我就覺得果個位係最靚嘅影相黎講🤣咁我地就order咗蘆筍野菌黑松露意大利麵🍝,大虎蝦墨魚汁意大利飯🥘同野飲係伯爵茶鮮奶☕️同西柚荔枝梳打🍹蘆筍野菌黑松露意大利麵 ($128) 意大利麵同普通意粉係完全唔同我都好surprised😂因為真係好似食緊麵咁,但個粗度係粗過幼麵少少真係少少🤏🏻但係係非常煙靭嘅😍同埋神奇地同個黑松露汁都幾match,個蘆筍當然都好入味~而且個意大利粉啲菇又好多🤪鍾意食菇嘅朋友千祈唔好錯過👍🏻同佢個黑松露蘑菇湯好濃郁😋全部都係蘑菇碎,仲齒頰留香咗成日添🙈大虎蝦墨魚汁意大利飯 ($178)個墨魚汁意大利飯我會話係重頭戲🤣因為之前食過黑色嘅墨魚汁意粉,都覺得唔夠入味~我會話佢將個墨魚汁昇華左去另外一個層次👏🏻👏🏻好似係加咗啲香料咁~奶蓋鮮奶伯爵 & 西柚荔枝梳打 ($48 & $44)本身覺得伯爵茶鮮奶周圍都飲到啦全部都一樣
蘆筍野菌黑松露意大利麵 ($128)
大虎蝦墨魚汁意大利飯 ($178)
奶蓋鮮奶伯爵 & 西柚荔枝梳打 ($48 & $44)
本身覺得伯爵茶鮮奶周圍都飲到啦全部都一樣味,但佢真係唔係twining earl grey tea bag嘅味道😂奶泡又打得幾好,令我覺得佢整體嚟講所有嘢都好有自己嘅特色好獨特嘅感覺💕👍🏻覺得加咗啲cinnamon香料,而個西柚荔枝梳打媽媽就話有啲酸喎,不過見人見志啦~
大家記住呀~星期六日冇lunch menu,得set menu🧏🏻♀️對窮學生黎講,呢間都算偏貴價錢嘅餐廳,但係佢同食物質素係成正比嘅,個人覺得係reasonable嘅😍同埋食完真係推介咗比好多朋友❤️
**Set menu 主食可加$25加配餐湯同任何$40以下野飲(可補差價)