2021-07-19
荃灣真係越來越多商場!今次又來到荃灣西,揀咗間有露台位餐廳,望住日落黃昏海景食晚飯,夠晒寫意😎夏天天氣太熱,前菜特意揀沙律🥗清清地又開胃🤓鐘意最Basic嘅Caesar salad ,份量都算大🥬蔬果好新鮮🍅除咗有惹味煙肉碎、脆口麵包粒,仲有烘乾Parmesan cheese🧀脆卜卜又充滿鹹香,同沙律菜好夾!🐙八爪魚賣相精緻,顏色豐富,好多蔬菜墊底,重有藍青口、海蝦,感覺充滿熱帶風情~八爪魚彈牙、相當惹味,重有小小焦香味。好鍾意個醬汁,微辣🌶食到少少花生味,有少少沙嗲醬嘅感覺🌺風味十足!將八爪魚🐙伴蔬菜、蔬果同吃🥒🌽唔會好飽滯,亦令整體多咗一份清新嘅感覺🌿Menu見到呢個比較特別嘅菜式~雞卷外皮煎得香脆,味道唔算濃,食到雞嘅原味亦冇雪藏味。雞肉夾埋中間濃郁鵝肝醬一齊食,味道啱啱好!雞卷夠紮實,唔會一咬即散,最正係肉質可以保持嫩滑,唔會嚡口~配菜有粟米🌽粟米芯、蘆筍,好甜、冇渣👍🏻最特別係加咗爆谷🤩夠晒驚喜!夏日炎炎☀️叫咗杯比較健康嘅yogurt smoothies 🍹雜莓酸甜有致,味道清新,好味👍🏻感覺較其他飲品有益生啤味道偏甜,季節限定當然同夏日有關🎐啤酒有熱帶水果果香🥭啱晒鍾意果味
Menu見到呢個比較特別嘅菜式~
生啤味道偏甜,季節限定當然同夏日有關🎐啤酒有熱帶水果果香🥭啱晒鍾意果味嘅朋友!