2020-06-14 758 views
琴日約左人去上水食烤魚,原先諗住食巴辣仔不過要等,咁朋友話食過東記覺得唔錯,咪排埋囉,入到去烤魚有3種,分別係鯇魚 、魽魚同沙巴班,咁我問左佢個沙巴班有幾大條,條友話斤零兩斤288蚊,咁我地4個人斤零重應該唔夠食咪叫個大份鯇魚食囉,點知黎到條魚我真係嚇一跳,以為上錯左菜,我又去問左夥計,佢話無上錯啊,細份1斤$168大份就1斤半$238,條烤魚真係細到又驚又慌,食多次烤魚未試過條魚咁細條基本上魚肉得1斤魚頭半斤,大佬鯇魚咁平既魚洗唔洗咁啊,搵笨既,個菜牌明明係成條魚咁show出黎,直頭違反埋商品說明條例添啊😳我地4個人都好無奈同o嘴,問返個fd原來佢上次黎食雞煲,唔係食烤魚,不過除左條魚,其他野都正正常常,d肥牛都幾好食,各位師兄師姐如果要點烤魚絕對唔好點鯇魚啦😂