2023-01-05 93 views
MK食Lunch真係選擇多,今次捉埋同事陪我食一間一直都好想試既餐廳🤣,呢間餐廳既食物全部無味精,堅持真材實料,帶出原味道,鍾意飲湯同食中式小菜既朋友仔可以參考下😊二人餐特價$278: 自選煲類x1小菜x1送白飯x2, 前菜x1, 是日甜品x2濃湯花膠雞煲(單點$148)心急既我一來就急不及待要試佢既湯🙈飲落香濃鮮甜😍而且仲有好多花膠🤤,食落唔腥,充滿骨膠原😋,加埋雞件、木耳、唐芹一齊煮,湯水集合左所有食材既精華,難怪味道咁香濃,令人回味無窮👍🏻椒鹽雞中翼(單點$98)雞翼大大碟,即叫即整熱辣辣,咬落夠juicy肉質又嫩滑🤤火候控制得岩岩好,粉漿好薄,炸至外層微脆,充滿椒鹽既咸香😋,雞翼有預先醃過,夠晒入味,由裏到外都做得唔錯👍🏻真心欣賞大廚廚藝雲耳酸酸地,爽口又開胃😊腐竹薏米糖水估唔到飲落幾香濃😳係有股黃豆香味,薏米大大粒,口感柔軟,而且唔會太甜,真係第一次食咁足料既腐竹薏米糖水👍🏻呢個價錢有咁既質素,食完真係好滿足☺️真心推薦👍🏻中午時段一點左右開始多人,想食既朋友仔記得預早少少😉

二人餐特價$278:
自選煲類x1
小菜x1
送白飯x2, 前菜x1, 是日甜品x2

濃湯花膠雞煲(單點$148)

椒鹽雞中翼(單點$98)

雲耳
酸酸地,爽口又開胃😊

腐竹薏米糖水