2021-10-14
☕️隱啡Hidden Coffee🧁承接上上個post原本嗰日係元朗國黃店巡禮架嘛食完羅東本身就想去朗屏嘅Accro Coffee試下「空肚講宵夜」講嘅全港最出色Apple crumble但係竟然無開門?!之後重想返元朗One third打下躉點知竟然無位?!真係雙重打擊(´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)腦細見我士氣低落立即就決定帶我去埋屯門嘅隱啡但我呢d咁膚淺嘅人就覺得睇落都係一般coffee shop啫~所以就無乜好期待嘅心情啦點知!點知真係令我驚為天人!Σ੧(❛□❛✿)我地試咗青瓜latte、紅絲絨latte同招牌隱啡(以咖啡花茶做底嘅埃塞俄比亞冷泡)重有抹茶花生醬蛋糕、焦糖咖啡蛋糕同香蕉蛋糕係呀我地兩個人竟然食咗3樣嘢3杯啡因為腦細話難得一場嚟到應該要食多d喎~我無言但我接受(。-_-。)首先蛋糕係磅蛋糕但一d都唔乾抹茶花生醬唔係好食得出綠茶味但鬆軟有牛油香焦糖咖啡有d甜我就麻麻地但香蕉蛋糕比較紮實味道唔會太香精而咖啡先係重點!青瓜latte一入口係輕盈嘅latte味然後青新嘅青瓜味就會慢慢出嚟飲完覺得唔夠喉而個咖啡花做底嘅冷泡啡係先係咖啡嘅酸味然後有花香✿實在係太正了紅絲絨lattee就無乜特別唔
承接上上個post
原本嗰日係元朗國黃店巡禮架嘛
但係竟然無開門?!
之後重想返元朗One third打下躉
點知竟然無位?!
真係雙重打擊(´°̥̥̥̥̥̥̥̥ω°̥̥̥̥̥̥̥̥`)
腦細見我士氣低落立即就決定帶我去埋屯門嘅隱啡
所以就無乜好期待嘅心情啦
點知!點知真係令我驚為天人!Σ੧(❛□❛✿)
重有抹茶花生醬蛋糕、焦糖咖啡蛋糕同香蕉蛋糕
係呀我地兩個人竟然食咗3樣嘢3杯啡
因為腦細話難得一場嚟到應該要食多d喎~
我無言但我接受(。-_-。)
首先蛋糕係磅蛋糕但一d都唔乾
抹茶花生醬唔係好食得出綠茶味但鬆軟有牛油香
焦糖咖啡有d甜我就麻麻地
但香蕉蛋糕比較紮實味道唔會太香精
而咖啡先係重點!
飲完覺得唔夠喉
而個咖啡花做底嘅冷泡啡係先係咖啡嘅酸味然後有花香✿
實在係太正了
紅絲絨lattee就無乜特別唔特別推介啦
唔知幾時會再入屯門呢?