2019-03-15 174 views
屋企附近新開茶餐廳,平時一到lunch time 好多學生都會黎幫襯,不過姐姐們都好快手好快安排好坐位環境:同一般茶餐廳冇咩分別,但係作為Marvel嘅粉絲,見到店舖入面放咗一啲IronMan嘅公仔😍😍,望住都覺得好開心!!!而坐位方面亦冇一般茶餐廳咁迫,都算坐得幾舒適。食物:今日同媽媽嚟咗食,我叫咗個常餐A餐,媽媽叫咗個芝士粟米汁龍利柳飯。先講常餐,呢一個價錢包左三隻瑞士汁雞翼再加一碗米線,仲有一份炒滑蛋,另外加錢將厚多士換咗做脆豬,咁多嘢食都只係40幾蚊,真係好抵食!轉做蕃茄湯底另加$3,呢度嘅蕃茄湯底好濃番茄味,唔會好似一般茶餐廳咁淡而無味,而且食落亦見到有好多蕃茄雞翼都比一般大隻,瑞士汁味好重,食得出雞翼係好新鮮!媽媽叫嘅龍利柳飯,最值得一讚嘅一定係佢嘅芝士粟米汁,呢個汁絕對同普通茶餐廳唔一樣,芝士味同粟米味取得完美嘅平衡。媽媽見到我想餐嘅滑蛋就好想試吓佢呢度嘅蛋治,蛋治比一般茶餐廳嘅麵包厚,而且麵包好軟身,如果雞蛋嘅份量多啲會更好飲品:黎都冰室一定要試吓香港地道嘅紅豆冰,呢度嘅紅豆冰好重椰汁味,因為我真係好鍾意食紅豆,如果紅豆多啲就好啦佢嘅奶茶紅豆冰亦都好好飲,奶茶同紅豆配合

環境:
而坐位方面亦冇一般茶餐廳咁迫,都算坐得幾舒適。
食物:

雞翼都比一般大隻,瑞士汁味好重,食得出雞翼係好新鮮!

飲品:
佢嘅奶茶紅豆冰亦都好好飲,奶茶同紅豆配合得好好!
芝士粟米龍利柳飯
2019-03-15
$50 (Lunch)
芝士粟米龍利柳飯
  • 蛋治