2024-01-30
🌟海賀鐵板燒🌟周年紀念想食得好啲,朋友介紹咗呢間日式鐵板燒🔥環境好靚,店員仲安排坐喺窗邊,飽覽維港景色💕🌃🌸海賀二人套餐🌸無花果蟹肉沙律🦀沙律菜好新鮮,佢嘅沙律醋酸度到適中,無花果亦都好甜,蟹肉份量好多!三文魚籽伴海雲醋第一次食海雲,呈條狀,食落去有少少似食粉絲,但係佢嘅口感同粉絲完全唔同,係有少少爽嘅感覺🤤🤤好好食磯燒鮑魚鮑魚煮到好淋😽仲好入味鮑魚下面放咗大根,佢同鮑魚嘅味道有啲似關東煮,甜甜地🥰鵝肝鵝肝好大塊,外層煎到微脆,食落去入口即溶,仲充滿咗鵝油🤩❤️❤️❤️黑醋汁微酸帶甜,同鵝肝超夾!旁邊仲有兩塊多士俾你送鵝肝,多士仲有啲香草味🌿食完鵝肝有時會覺得好油膩,佢旁邊仲放咗兩款小水果去除油膩感!大蝦(配蝦膏醬)大蝦好新鮮,食落啲肉好實淨,師傅仲要將啲蝦切好曬,我地唔洗用手去食,用叉了開就得👍A4宮崎牛(配黑松露醬)牛肉我地叫咗五成熟,牛嘅油脂開始滲出嚟,咬落去滿口都係肉汁同油花,超級好食🤤黑松露醬好夾!黑松露和牛炒飯、櫻花蝦炒飯兩個飯都炒得好出色,每粒飯都好分明😆甜品我哋叫咗一個熱,一個凍嘅甜品。熱嘅係南瓜紅豆湯,紅豆湯味道適中唔會過甜👍凍嘅係芝士蛋糕,上面有啲綠茶嘅cream,芝士蛋
🌸海賀二人套餐🌸
無花果蟹肉沙律🦀
三文魚籽伴海雲醋
磯燒鮑魚
鮑魚煮到好淋😽仲好入味
鮑魚下面放咗大根,佢同鮑魚嘅味道有啲似關東煮,甜甜地🥰
鵝肝
旁邊仲有兩塊多士俾你送鵝肝,多士仲有啲香草味🌿
大蝦(配蝦膏醬)
A4宮崎牛(配黑松露醬)
黑松露和牛炒飯、櫻花蝦炒飯
兩個飯都炒得好出色,每粒飯都好分明😆
甜品
我哋叫咗一個熱,一個凍嘅甜品。
熱嘅係南瓜紅豆湯,紅豆湯味道適中唔會過甜👍
凍嘅係芝士蛋糕,上面有啲綠茶嘅cream,芝士蛋糕實淨😽芝士味濃
Sorrento Limited Edition
呢款cocktail 加咗Homemade Honey lemon juice,飲落甜甜地,輕量嘅酸,女士應該都會好中意😻🫶
The Hk
呢款cocktail 加咗sake,酒精味有啲出,但酒精濃度唔高,女士都適合👐🏻
喺呢度食嘢會發現啲店員好敏銳,佢會留意到你食嘢食到差唔多就會準備下一道菜,成個過程你等嘅時間唔會超過5分鐘,整個用餐過程都好舒服☺️☺️☺️☺️