2017-03-13 1976 views
一個月前朋友已經約打邊爐。話呢間用炭爐黎打既,風味好好。開始時間係七點半,都真係要七點三先至可 以入座。等緊果陣都覺得好奇怪,張枱好低。後尾先知道加埋個爐同煲,夾果陣都已經高左。張枱唔低就真係要企響度食。餐前小食叫左魚皮!拎黎果肿車仲有油既,即炸,香脆!炸魚皮頭都係熱辣辣。叫左安格斯牛肉,雪花平均又林,好味!後尾見到隔離枱既牛肉紅紅的,又叫埋佢地既本地肥牛!本地既就好有牛肉味。叫左兩隻丸,牛肉同墨丸。兩隻都有芝士響入面!牛丸硬身。咬入去之後芝士味蓋過晒d 丸本身既味!芝士愛好者實啱。主角出場,鮮鮑魚!人頭計就30蚊隻,黎既時候就係咁郁,放佢地入爐果隻,真係覺得殘忍呀。由於我好鍾意食鮑魚,所以另上既(即再叫既)就要42蚊隻。但真超值。蟶子開左邊。圖中既係五隻。我地一共叫左十隻。開左邊都有咁多,證明好有肉!鮮甜味美!仲有蝦,我唔記得左影相。大隻到要㩒d 竹籤先可以成隻煮熟。放入煲果下仲會跳𠺢!鍾意食海鮮既,真係要試呀。埋單唔洗五百蚊位,食海鮮,呢個價超值!🤑
一個月前朋友已經約打邊爐。話呢間用炭爐黎打既,風味好好。

鮑魚
聖子
埋單唔洗五百蚊位,食海鮮,呢個價超值!🤑

2017-03-12
$435 (Dinner)
鮑魚
聖子