2025-02-05 568 views
今日經過見到灣仔食咗間新式韓國餐廳🍴裝修靚靚,大器得黎又坐得舒服,唔錯👍🏻餐廳係食正宗韓國特色火鍋/菜式,雖然款式唔多,但全部都好正宗🫡首先講吓個牛腩湯火鍋,湯底清甜,濃濃嘅牛骨湯味,又唔會太鹹,牛腩煮得剛剛好,係用高級韓牛🤩肉質鮮嫩,咬落去有口感。湯底入面仲有啲菇菌、洋蔥,吸晒啲湯汁,食落好入味🥳我哋仲加左烏冬添👍🏻至於解酒煎餃子,外皮煎得金黃香脆,咬落去「咔嚓」一聲,入面嘅餡料多汁又豐富,豬肉同蔬菜比例啱啱好,食落唔會太膩。最正係佢哋話解酒,食完真係覺得醒神咗😛總括嚟講,牛腩湯火鍋同解酒煎餃子真係好正 🙌食完滿足感爆棚!下次再嚟一定會再叫呢個組合!

2025-02-05
Type of Meal