2014-04-25 1181 views
又到左一支公拉麵時間, 今日收工去左大坑,原本想食BB, 點知已經打烊, 就去左附近既“達摩“. 還記得上次食時感覺還不錯的, 今次一入去~不用等有位!爽坐低。。。what?做咩比個茶餐廳menu比我? 打開入面先見到正常拉麵menu....點左角煮豬骨醬油,諗住比較夜唔想食咁膩,但又想食豚角煮等左15分鐘到,上台。。。我最初以為係純豬骨,飲左兩啖湯都無咩醬油味,問第一個待應佢都話係豬骨,係第二位資深少少既話無比錯,係醬油。。。fine...其實個湯底唔係傑,我覺得還好,但真係唔算突出。。。同埋我有強烈感覺點解咁似丁丁豬骨味 再夾啲拉面上黎!!!更似丁丁面。。。爽口的,可惜唔挺身,就這樣,我就比$78食左碗高級出前一丁唯一可取的是個豚角煮好食,入口都溶化 ,半肥半瘦的最後的流心蛋不過不失,蛋味算濃郁配料ok但主要的麵同湯底真係嚇親,可惜可惜

點左角煮豬骨醬油,諗住比較夜唔想食咁膩,但又想食豚角煮
等左15分鐘到,上台。。。

唯一可取的是個豚角煮好食,入口都溶化 ,半肥半瘦的

最後的流心蛋不過不失,蛋味算濃郁

配料ok但主要的麵同湯底真係嚇親,可惜可惜
2014-04-25
$86 (Dinner)