2014-12-31 839 views
今日係年終清假最後一日,瞓醒落高街再試新餐廳。今次由救恩行到正街,逐間睇menu,其實冇咩心水,見依間店員主動搭訕,咁就試吓你啦!Set lunch有4個course,湯或沙律,主菜($98起),甜品同咖啡茶,另加一。我揀左吞拿魚沙律,margarita pizza($98)。先送上麵包藍,係兩塊長法包,暖暖地有d脆,不過同Italian Cuisine嘅比,我鍾意後者多d。吞拿魚沙律嘅份量都適中,不過太多olive oil,食到成口油,生菜都萛生鮮,如果加少少黑橄欖,會惹味d.Margarita pizza有8-10寸闊,開8件。我鍾意薄又脆嘅餅底,依個pizza底我都ok鍾意。pizza上枱時,侍者同時送上一支非常大支嘅辣椒油,睇真d,應該係自家用橄欖油同辣椒浸嘅,我怕太辣,第一次只係落左幾滴,一試,點解冇味嘅?!跟著就落多d喺碟嚟點,講真,我唔太食得辣都覺得冇辣味,鍾意食辣嘅,一定唔鍾意囉。講番pizza味道,因為芝士落得夠多,食嘅時候有拉芝士絲嘅效果,讚!以平淡嘅margarita口味,萛合格。跟餐送嘅甜品係急凍tiramisu,跟預期一樣,唔好食,唔講完全唔知係tiramis

跟餐送嘅甜品係急凍tiramisu,跟預期一樣,唔好食,唔講完全唔知係tiramisu,建議cancel送甜品,轉加錢換,同時提升甜品質素。

總括而言,la terra set lunch食物質素不及italian cuisine. 不過真係要讚店員嘅服務,非常主動細心!
2014-12-31
$108 (Lunch)