♨️顏府御膳銅鑼灣開平道1號Cubus 5樓@nganschinesecuisine 💜二訪銅鑼灣高級精緻中菜fine dining,食店環境偏暗清幽又寬敞,傾偈格外舒服,服務員態度殷勤又專業,裝修夠高雅又不失中式,上次叫套餐今次散叫,分量真係大得驚人,食飽真係超級大滿足😋🔷三色素鵝素鵝夠清新怡人,再點下醋真係帶出晒所有鮮甜味🔷尖椒皮蛋勁推介嘅一度前菜,從來唔食皮蛋嘅我都追住黎食,醬汁辣度一流,皮蛋高質入口即溶,分量頗多👍🏻🔷天府酸菜桂花煮魚桂花魚酸菜魚,放低時我仲問侍應肯定呢個係二人size?真係大份到不得了,點可以食得晒呀🤣桂花魚好香好滑好高質,食完後口腔充滿麻辣感,亦有好多配菜及幼寬粉,湯底以偏酸為主辣度唔算勁,應該都幾適合大眾化口味🔷秋葵百合牛柳粒高質的牛柳粒,夠林夠香夠入味,細細粒好Juicy,秋葵百合又健康,我將佢點返頭先啲皮蛋辣汁真係一流😅🔷蘇堤春曉東坡肉東坡肉炆到林一林非常入味,完全冇油膩感又夠肥美👍🏻🔷薑米蛋白炒飯大量嘅乾瑤柱絲喺面,啲飯炒到粒粒分明,完全沒有多餘半點油,真係好正👍🏻食物:9.5/10抵食:8.5/10環境:9/10。。。#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #c
♨️顏府御膳
銅鑼灣開平道1號Cubus 5樓
@nganschinesecuisine

🔷三色素鵝
素鵝夠清新怡人,再點下醋真係帶出晒所有鮮甜味
🔷尖椒皮蛋
🔷天府酸菜桂花煮魚
🔷秋葵百合牛柳粒
🔷蘇堤春曉東坡肉
東坡肉炆到林一林非常入味,完全冇油膩感又夠肥美👍🏻
🔷薑米蛋白炒飯

食物:9.5/10
抵食:8.5/10
環境:9/10

#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #causewaybayfood #中菜 #高級中菜 #finedining #美食日記 #美食推薦 #香港美食 #香港美食指南 #酸菜魚 #素鴨 #好好吃 #食好西 #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #foodpics #hkfoodblog #尖椒皮蛋 #東坡肉 #蛋白炒飯 #牛柳粒
$800 (Dinner)