2021-12-11
NINETYs Roastery嘅咖啡係用自家烘焙咖啡豆,店主亦曾經係美國世界拉花比賽攞冠軍,香港分店嘅Fruity Expresso Blend 亦攞極高95分,咖啡質素高質專業,新開咗利園二期係首間 dining cafe嘅分店,就同朋友去食lunch😄餐廳裝修工業風,採用開放式廚房,我哋等咗一陣先安排到座位,飲用水加咗日本300年前嘅備長炭,感覺健康D😅,午餐分休閒同精緻菜式,可以揀一款主食,配咖啡、茶或果汁😄Salmon RiceSalmon Rice 賣相精緻,三文魚扒上有塊墨魚汁造嘅薄脆,上面有三文魚籽同豆苗裝飾,三文魚扒面層微燶香口,煎得啱啱好,米飯用珍珠米,加咗日式醬汁調味,好味😋Hamachi and Scallop Cold Udon冷烏冬配油甘魚粒、帶子粒同三文魚籽,鮮甜新鮮,冷烏冬幼身爽滑,撈咗用熱情果製成嘅果醬,食落酸酸甜甜,好開胃,再加鮮甜凍魚湯一齊食,更滋味😋,個烏冬份量多D就更加好😜Cappucino ,Latte ~Choc Blend兩杯咖啡都揀咗Choco Blend,,啡豆香味 重D,附帶藍莓粒,店員介紹先食藍莓,再飲咖啡,層次感更加豐富,Cap
Salmon Rice
Hamachi and Scallop Cold Udon
Cappucino ,Latte ~Choc Blend
兩杯咖啡都揀咗Choco Blend,,啡豆香味 重D,附帶藍莓粒,店員介紹先食藍莓,再飲咖啡,層次感更加豐富,Cappucino
細膩幼滑,啡味香濃💯😋,Latte奶同啡嘅比例啱啱好,綿密順滑💯😋
咖啡單點都祇係💰42,絕對推薦👍👍