2019-01-27 510 views
踏入2019年,運氣真係ma ma地,所以要同老公食餐燒肉,燒下d衰氣🤣朋友之前推介食鳴橋燒肉,種類多而且食物新鮮,於是去試下,果然冇介紹錯。我地喺門口企左一陣研究下個餐單,燒肉放題,二百零蚊,有刺身,有和食,有炸物,有燒肉,有甜品,飲品,款式多多,唔錯唔錯👌入面唔算大,但都坐得舒適嘅,簡單嘅和式佈置。刺身夠新鮮,每件三文魚刺身厚身肥美,脂肪紋分佈鮮明,色澤呈橙紅色,肉質堅挺。甜蝦、帶子和八爪魚賣相睇起黎都好正,食落都符合外表嘅鮮美,好鮮甜,抵讚👍燒肉部份方面,我地先燒羊架,一邊燒一邊傳出香味。亦推介鹽燒牛舌,切得夠薄身,食落爽口。一口和牛同牛肋肉都係出色之作,肉味濃郁,肉質香嫩,牛肋肉厚薄均勻,入口即溶,混埋牛油嘅香味,維持喺口腔入面但又唔會覺得膩,非常好食。雞翼味道好,唔會太鹹,單骨亦方便燒同食,唔會燒到燶晒。以上都再encore左一次😚另外海鮮點左虎蝦,三文魚骨同多春魚,虎蝦都幾肥美。炸物即叫即炸,又鬆脆又夠熱。三文魚頭湯,好香濃嘅三文魚,如果再熱d就好喇。蟹籽沙律夠晒醬汁,而且帶點微酸,幾開胃。飲品同甜品種類選擇唔算太多,但都有好幾款,抹茶雪糕嘅茶味香濃,唔會偏甜同太重奶味。而

入面唔算大,但都坐得舒適嘅,簡單嘅和式佈置。

刺身

肉類

羊架及雞翼

另外海鮮點左虎蝦,三文魚骨同多春魚,虎蝦都幾肥美。

海鮮

天婦羅

三文魚頭湯及蟹籽沙律

飲品同甜品種類選擇唔算太多,但都有好幾款,抹茶雪糕嘅茶味香濃,唔會偏甜同太重奶味。而芝麻雪糕嘅芝麻味好香,咬到芝麻,甜到適中。是日甜品係一口cheese cake,細細個,一口食晒,好香濃嘅芝士味🧀

飲品及甜品

雖然鋪仔細細,但食物品質好,好好嘅燒肉店。

刺身
肉類