2023-06-19
2050 views
呢晚約咗朋友響又一城食飯,揀咗呢間好耐冇食過嘅經典餐廳,印象中無論環境同食物質素都唔錯。餐廳環境裝修華麗得來帶少少懷舊感覺, 餐牌有多款set dinner及單點選擇。揀咗個芝士焗龍蝦冋美國肉眼扒套餐各一。晚餐可選擇2-course 或3-course,我哋點咗3-course,已包餐湯、主菜及餐飲。餐湯同餐包依舊好味,羅宋湯少少甜少少酸,入面勁多材料,加埋個熱辣辣嘅餐包,絕對經典。焗田螺配黑松露薯蓉 - 熱辣辣,焗得香口,田螺配黑松露薯蓉,味道好好。煙三文魚沙律 - 沙律入面嘅材料豐富,配埋煙三文魚食,味道好清新,好開胃嘅一個前菜。芝士焗波士頓全隻龍蝦 (3-course: $430)- 分量十足,一睇賣相已經流晒口水。芝士焗得好香,龍蝦大大隻,肉質爽甜,好高質。榖飼美國肉眼扒套餐 (3-course: $368) - 雖然點咗七成熟,但食落肉質好鮮嫩。肉眼扒牛味好濃郁,加埋嗰黑椒汁同埋薯菜食,真係一絕。餐飲簡單叫咗杯熱檸水同凍朱古力,好滿足嘅一餐呀。
餐飲簡單叫咗杯熱檸水同凍朱古力,好滿足嘅一餐呀。