2022-09-14
朋友一直推薦哩間過江龍漢堡店,仲話夜晚都好full,收工即刻沖到海港城啦!7點唔夠,已經得最後一張2人台,真係好彩。不過就未坐到海景沙發位,唯有等下次啦。Menu只得漢堡和小食可以選,品種未算好豐富。嘢飲叫咗Apple Pie Iced Tea同Cola。Apple Pie Iced Tea味道偏酸,茶底好香。我沒飲出Apple Pie味道,同漢堡一齊食都幾match!The Gold Standard哩個係招牌漢堡黎嘅,有2件4OZ牛肉,2件芝士,培根,酸青瓜,生菜,洋蔥同自家制醬汁。漢堡真係超大一個,麵包烘到好脆,2件4OZ牛肉真係不得了,大到足有6cm厚,牛肉唔似出面幹身果款,雖然睇落煎得好焦,但係食落好juice好重牛肉,而且仲有一粒粒啲口感,搭配埋自家醬汁,真心好味。Honbo 1.5份量唔似The Gold Standard更大,但都有3件2OZ牛肉,2件芝士,酸青瓜同洋蔥。3件2OZ牛肉已經好足夠,因為size細左,哩款漢堡更易入口,一啖過可以食到麵包,青瓜,牛肉同洋蔥等所有食材,勁like!Sweet Potato Fries, 蕃薯條切得好厚身,食落唔算好脆口,不過蕃
Sweet Potato Fries, 蕃薯條切得好厚身,食落唔算好脆口,不過蕃薯勁甜,點埋特制醬汁,好味!
Buffalo Wings,雞翼炸得脆啵啵,淋上酸甜醬汁好惹味。哩間醬汁偏酸咗少少,不過搭配埋漢堡一齊食,又真係好match,唔錯。
朋友真係冇推薦錯,哩間漢堡味道真心好味,下次一定要黎打卡海景位TIM!