2022-11-02 51 views
燈籠街出名多嘢食,每次去銅鑼灣都必定黎呢道揾好嘢食,朋友鍾意食港式燒味,於是黎到大壹燒鵝🦢餐廳嘅整潔程度理想,唔同一般茶餐廳有油煙味。因為我哋唔係繁忙時間入座,所以店員貼心安排咗卡位俾我哋。餐廳用手機落單,上菜速度好快。上菜時,店員亦好主動問我哋需唔需要額外碗筷,服務爽快貼心。🦢大壹燒鵝套餐($78)晚市主打燒鵝套餐,$78一人套餐黎講性價比高,可以自選兩種燒味,仲包油菜、老火湯、白飯同飲品,抵食得黎又飽肚🤰🏼🦢燒鵝•油雞🐓燒鵝係大壹招牌燒味之一👑 燒鵝外皮充滿油香,鵝肉油潤,唔會太嚡😋油雞厚肉嫩滑,雞皮唔肥膩,帶有豉油香味又唔會太鹹🍗🦢燒鵝•燒腩仔🐖燒腩仔外皮燒得香脆,肥膏唔會太多,成嚿食晒都唔怕肥🤣配:🥬郊外油菜•🍚絲苗白飯•🍲老火靚湯套餐嘅老火湯非常足料,用左冬瓜、雞腳、豬肉熬煮,味道清甜🍲🍜轉瀨粉(+$5)燒味除左配飯之外,配瀨粉都係一個唔錯嘅選擇😛🥂特飲(+$11)🥤鹹檸檬七喜🍋龍鳳檸樂🐖皇牌叉燒 例牌 ($68)叉燒亦係大壹嘅招牌燒味之一✨叉燒可以選擇半肥瘦、肥或瘦,燶邊叉燒相當誘人,肉質鬆軟,叉燒醬香甜惹味,送飯一流😍比起燒鵝個人更加喜歡叉燒~🐖燻蹄 例牌 (雙拼+$20

餐廳嘅整潔程度理想,唔同一般茶餐廳有油煙味。

🦢大壹燒鵝套餐($78)

🦢燒鵝•油雞🐓

油雞厚肉嫩滑,雞皮唔肥膩,帶有豉油香味又唔會太鹹🍗

🦢燒鵝•燒腩仔🐖
燒腩仔外皮燒得香脆,肥膏唔會太多,成嚿食晒都唔怕肥🤣

配:🥬郊外油菜•🍚絲苗白飯•🍲老火靚湯
套餐嘅老火湯非常足料,用左冬瓜、雞腳、豬肉熬煮,味道清甜🍲

🍜轉瀨粉(+$5)
燒味除左配飯之外,配瀨粉都係一個唔錯嘅選擇😛

🥂特飲(+$11)
🥤鹹檸檬七喜
🍋龍鳳檸樂

🐖皇牌叉燒 例牌 ($68)

🐖燻蹄 例牌 (雙拼+$20)
燻蹄切得厚薄均勻,外皮有彈性,點上酸醬汁,夠晒開胃
2022-10-26
$150 (Dinner)
  • 叉燒例牌
  • 燒鵝