2018-08-12
同朋友嚟到銅鑼灣行街,由time square行到hysan,行行下就嚟咗呢棟金百利廣場買衫最後揀咗呢間日本嘢食,坐低落order冇耐,店員就奉上兩碗味噌湯,有香菇同豆腐粒店舖燈光都幾明朗,但係唔知點解啲相影出嚟較暗海膽三文魚丼好豐富,有兩層厚厚嘅海膽同4快厚厚嘅三文魚,望落都覺得好肥美另外仲有隱約印咗餐廳名嘅玉子,葉後面有啲青瓜海膽夠甜夠creamy,三文魚都好凍好新鮮下面嘅醋飯同刺身之間放咗啲海苔芝麻飯素,食落更香,唔會太寡炸物拼盤有3種唔同嘅食物紫薯甘栗餅係我嘅 all time favorite,因為每次食紫薯餅都好甜美,加上原粒栗子,簡直食緊甜品咁炸曲薯條上面有好多芝士粉,甜甜地,有啲似韓國炸雞嘅芝士粉咁樣食落去薯條都唔會太油膩,而且新鮮炸好有脆又香雞軟骨炸得啱啱好,外皮好脆,入面嘅軟骨好爽口調味用咗胡椒粉,食落有啲似kfc啲雞嘅味宇治金時豆腐係抹茶紅豆嘅結合,煮過嘅紅豆paste好甜,下面嘅抹茶豆腐好清澀,兩者配合得剛好一開始食較重抹茶味,食真啲更重豆腐味,真係一道唔錯嘅日式甜品
店舖燈光都幾明朗,但係唔知點解啲相影出嚟較暗
另外仲有隱約印咗餐廳名嘅玉子,葉後面有啲青瓜
海膽夠甜夠creamy,三文魚都好凍好新鮮
下面嘅醋飯同刺身之間放咗啲海苔芝麻飯素,食落更香,唔會太寡
炸物拼盤有3種唔同嘅食物
炸曲薯條上面有好多芝士粉,甜甜地,有啲似韓國炸雞嘅芝士粉
咁樣食落去薯條都唔會太油膩,而且新鮮炸好有脆又香
雞軟骨炸得啱啱好,外皮好脆,入面嘅軟骨好爽口
調味用咗胡椒粉,食落有啲似kfc啲雞嘅味