2023-02-12 1342 views
📍Hong Kong📍@supendon#ami港島綫 #ami東鐵綫 #ami荃灣綫去銅鑼灣行過街食乜好呢,太多選擇啦!咁啱見到有間店行小清新風環境好舒服。就決定今日就試下呢間超級丼啦。呢間超級丼真係超級多選擇。😍熟食丼飯又有、魚生丼飯又有,搞到我眼花撩亂。🤪樣樣都想試!性價比亦都好高,仲要食到超級飽!🤭1. 鵝肝和牛丼鵝肝加和牛會唔會太邪惡。🤭但呢個配搭真係好正,鵝肝入口即化,好紮實既感覺!和牛口感好好唔會太生亦唔會太熟!加埋佢個醬汁一級棒!🤤2. 和風炸雞丼滿滿既炸雞同野菜,會唔會太豐富。有仲滿既感覺。🤣炸雞個粉漿唔會太厚啱啱好!配沙律醬食真係超級下飯。每個丼飯仲配上麵豉湯同當日前菜,叫左少飯既我都係食唔曬。超級飽!🤭3. 鹽燒三文魚鮫本身想試油甘魚鮫,好可憐當日已經賣曬所以就試下三文魚鮫。三文魚都唔錯好香,亦帶有小小魚油。好正!👍🏻仲配上酸汁同檸檬🍋會解左油膩感!______________________________
💰價錢: HKD $ 70-150😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤📍地址: 銅鑼灣駱克道501號地舖大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓130-133A號舖佐敦彌敦道380
📍Hong Kong📍

😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤

📍地址:
銅鑼灣駱克道501號地舖
大埔安邦路9號大埔超級城B區1樓130-133A號舖
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店Eaton Food Hall LG樓1號舖

#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong#Superdon #Donburi #咖喱飯 #雪糕咖喱飯 #海鮮丼 #wagyu #和牛丼

2023-02-08
Type of Meal