2018-11-23
朋友準備結婚,所以去佢屋企準備婚禮上既用品,做下做下,由早上做到黃昏,我們都開始肚餓,所以佢帶我去佢話水準好高餐廳慰勞一下我!!餐廳雖然在鬧市附近,但位於比較寧靜的街道,令人有一種遠離繁囂,舒適悠閒的感覺!餐廳內裡暗暗地既燈光,浪漫又有氣氛!餐廳主推Setdinner,各種肉類,海鮮,飯或意粉都有!主菜選擇很多,諗左一陣決定升級前菜和餐湯,主菜就選擇<香煎帶子配黑松露忌廉野菌扁意粉>和<德國式燒咸豬手>!<香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓>鵝肝外層煎得很甘香,內裡好像牛油一樣在口中溶化,有著外脆內軟的雙重口感,焦糖酒醋藍莓和薄薄的脆包一齊食,味道一流!!<大蝦占米多>我一直都估唔到占米多係咩,原來係將大蝦起肉後,放上菇同洋蔥粒,再加忌廉汁整成的!!蝦肉好大粒,肉質爽口彈牙,蝦頭的蝦膏仲好多!!真係食到津津有味!!<黑松露菌忌廉湯>湯上的黑松露醬好多,十分搶眼!撈埋一齊令味道更香濃!!而且每一啖都食到好多菇粒!口感和味道都不錯!<蟹肉南瓜忌廉湯>煮得濃稠,入口香滑濃郁,味道亦鮮甜清新!!湯裡有好多蟹
餐廳主推Set
<黑松露菌忌廉湯>
<蟹肉南瓜忌廉湯>
煮得濃稠,入口香滑濃郁,味道亦鮮甜清新!!湯裡有好多蟹肉和南瓜蓉,唔係一絲絲而係一執執!!真的不能錯過!
<香脆麵包> 餐湯配上香脆麵包,外脆內軟,好味道!!
<香煎帶子配黑松露忌廉野菌扁意粉>
飯上有2粒大大帶子!!鮮甜嫩滑,微微煎香更好味道!黑松露和忌廉汁配搭好好,食得多都沒有膩感!!
<德國式燒咸豬手> 份量超大!!大大隻咸豬手整得好入味,但又唔會好咸,而且燒得皮脆肉嫩,沒有好多肥膏,配上香脆薯條,非常惹味!!
最後飲埋凍檸茶和蜜桃茶,十分滿足!!
整體來講,餐廳環境和食物質素都很高!!朋友真係無介紹錯!!