2023-03-29
#foodiezo食在石門 #foodiezo新界篇經過親京瑞某個鋪位都特別香,今次忍唔住要入去一探究竟😆 連住幾間都係黃店喎,一次過支持埋啦☺️ 一入到去 @ggchickenbro 己經見到開放式廚房,9成都係接外賣生意🤓 但都有堂食位置嘅,勁鐘意佢張木刻高櫈囉,有taste呀☺️—————————————————————🐔S size 5件炸雞 mix 青檸蒜香醬 $56薄薄嘅炸粉炸得外皮好脆身,keep得到雞肉嘅肉汁,每一口都好juicy😍 咬落去無散開皮肉,啲肉仲要好嫩呀不得了,個醬都係自家製,酸酸哋幾開胃🤓 招牌嘢真係有保證呀😏 -🍄燒汁洋蔥蘑菇飯 $36好食過某大型連鎖店,飯係用珍珠米,粒粒分明🤓 蘑菇汁同飯嘅比例啱啱好,無味精🥳 -🥑大蝦牛油果卡巴 $66呢個真係要包住食🤪 牛油果醬已融入kebab🥸 加埋啲生菜、大蝦,感覺好健康,好似食緊手揸嘅沙律咁🤣-🍖日式釀手羽(2隻) $36又一推介大家食🤩 做炸雞嘅雞唔會差得去邊😎 啖啖肉汁,咬到中間釀咗啲豬肉,好飽肚呀😘
—————————————————————
🐔S size 5件炸雞 mix 青檸蒜香醬 $56