2024-01-08
新一年就係要充滿儀式感❤️,尋晚同朋友喺觀塘揀咗呢間位於一亞太中心嘅西餐廳食晚飯🍽️餐廳以吊橋主題風景作裝潢🌉,帶有復古感覺,環境簡潔舒適,餐廳分為室內室外兩部分☺️,奴才們更可帶同寵物🦮到室外用餐,相當貼心🥰- 布拉塔芝士沙律🥗 $𝟷5𝟾 布拉塔味道偏淡🧀,質地嫩滑,奶香味重,配上大量清新火箭菜、車厘茄🍅及油潤意大利巴馬火腿🐷,加上橄欖油調味,感覺清爽開胃😎- 白酒煮青口🍶 $𝟷5𝟾新鮮青口味道鮮甜,帶有牛油🧈及白酒🥂香氣,加上濃郁忌廉醬汁調味,惹味得來不油膩🥰- 墨西哥薄餅配香辣雞肉🌮 $108墨西哥薄餅口感煙韌,餅皮煎至微脆焦香😎,內入放滿拉絲芝士🧀、微辣雞肉🐔、雜椒🫑作內餡,更可配上乳酪醬,感覺更加清爽舒服😍- 煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁🍝 $178三文魚外皮煎得香脆油潤🐟,魚肉肉質鮮嫩幼滑,闊條麵軟硬適中,掛汁能力強🥳,蕃茄🍅忌廉醬汁味道不會過酸但味道略為偏淡,如果可以加強少少鹹味👌🏻,會更加滋味🤩- Hazelnut Latte☕️ $48淡淡榛子果香與苦澀咖啡香氣融合,味道香甜濃郁❤️- Mount Fuji🗻 $68味道濃郁奶蓋與汽水混合的Mocktail😎,味道清爽特別,打卡
- 布拉塔芝士沙律🥗 $𝟷5𝟾
- 白酒煮青口🍶 $𝟷5𝟾
- 墨西哥薄餅配香辣雞肉🌮 $108
- 煎三文魚柳闊條麵配蕃茄忌廉汁🍝 $178
- Hazelnut Latte☕️ $48
淡淡榛子果香與苦澀咖啡香氣融合,味道香甜濃郁❤️
- Mount Fuji🗻 $68
味道濃郁奶蓋與汽水混合的Mocktail😎,味道清爽特別,打卡一流🤳
餐廳空間感大❤️,坐得舒適又自在😈,真係好適合同朋友係到閑聊chill返一晚👍🏻
📍The Flame Bar & Restaurant - 觀塘
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓303號舖
@theflames_bar_restaurant