2023-05-29
今次首次光臨火舞町,服務員招呼周到細心,食材高質,主力採用日本高質食材。暖色系燈光令環境舒適寧靜。店內的食材新鮮,即叫即煮,原汁原味及比較香口惹味。首個一菜的係季節刺身-九宮格 - 師傅介紹佢地D sashimi 系每日空運精選刺身。你睇下我Favourite的拖羅,魚油味香濃,色澤鮮紅,充滿魚油香氣,入口即溶加推呢樣外酥內脆的華味雞軟骨,加上椒鹽樸實簡單的調味,減輕了油膩感,送酒一流小食! 個人喜歡吃日式大阪燒,貪其菜式多樣化,好似呢款香葱大阪燒。上枱時令人相當有驚喜😺香葱味道出眾,岩曬重口味的我。香葱愛好者絕不能錯過💗帶子帶淡淡清甜,厚厚身的肥美飽滿😼肉質柔軟,味道口感很好👍🏻。關東煮湯頭超好喝!百聞不如一試!有齊曬一系列配料,如: 白蘿蔔,雞蛋,蒟蒻,油豆腐,魔芋絲,炸魚餅,半片,麻糬福袋等等,煮到入曬味啊OMG! 成餐飯非常滿足,放工後和朋友、同事小酌相聚,輕鬆一下的話,呢度係不二之選。餐廳職員大部份都係香港人💛服務態度非常好、貼心,食嘅時候會簡單介紹吓又會同你吹吓水😆好開心,成個體驗係無可挑剔👍🏻👍🏻一定會再嚟幫襯♥️
加推呢樣外酥內脆的華味雞軟骨,加上椒鹽樸實簡單的調味,減輕了油膩感,送酒一流小食! 個人喜歡吃日式大阪燒,貪其菜式多樣化,好似呢款香葱大阪燒。上枱時令人相當有驚喜😺香葱味道出眾,岩曬重口味的我。香葱愛好者絕不能錯過💗帶子帶淡淡清甜,厚厚身的肥美飽滿😼肉質柔軟,味道口感很好👍🏻。 關東煮湯頭超好喝!百聞不如一試!有齊曬一系列配料,如: 白蘿蔔,雞蛋,蒟蒻,油豆腐,魔芋絲,炸魚餅,半片,麻糬福袋等等,煮到入曬味啊OMG! 成餐飯非常滿足,放工後和朋友、同事小酌相聚,輕鬆一下的話,呢度係不二之選。餐廳職員大部份都係香港人💛服務態度非常好、貼心,食嘅時候會簡單介紹吓又會同你吹吓水😆好開心,成個體驗係無可挑剔👍🏻👍🏻一定會再嚟幫襯♥️