2022-01-11 98 views
🍲蘇潮韓海📍 荃灣大鴻輝21樓全層雖然而家六點半後取消咗堂食 但係都冇阻我想打邊邊嘅決心 😤知道荃灣大鴻輝新開咗一間有質素嘅火鍋店 就帶媽咪嚟試下!我哋先叫做一個蕃茄薯仔牛腩湯超級超級多配料😱 牛腩有超過十塊 好淋好好味 蕃茄薯仔粟米都有好多!😁⭐上等手切牛腹肉⭐呢度有別於任打任食嘅邊爐 每一樣火鍋配料都係好精緻 呢個牛嘅牛花 唔係一般肥牛畀到你 好有牛味好滑 食過手切嘅返唔到轉頭😋😋😋⭐超級無敵大美國桶蠔⭐桶蠔 就算喺屋企打邊爐都係貴嘢 呢度$168竟然畀到五大隻我 !!仲要冇縮水 好有蠔味 超正!!😚⭐必食手打丸系列之蟹子墨魚丸⭐超多蟹籽包住個手打墨魚丸 食落超有口感好大牙而且係有好有墨魚味⭐必食手打蝦滑⭐呢個份量好多 而且他畫上面有好多一粒粒嘅蝦仔肉 滾完之後好鮮甜 呢個真係大推👍👍個湯底咁正梗係要嗌啲菜索曬啲精華 我哋叫咗個雜菜拼盤 估唔到份量咁多仲有成四款菜 有菜心唐蒿生菜同蕃茄仔 索曬啲湯汁之後真係好正呀!!!😋😋補充返啲配料都有好多 而且個火鍋豉油唔係好咸!欣賞!呢度好啱對打邊爐有小小要求嘅你 質素一定好過普通嘅放題火鍋 而且呢間仲有私房菜可以食 仲可以book一間房唱k
🍲蘇潮韓海
📍 荃灣大鴻輝21樓全層

我哋先叫做一個蕃茄薯仔牛腩湯

⭐上等手切牛腹肉⭐

⭐超級無敵大美國桶蠔⭐

⭐必食手打丸系列之蟹子墨魚丸⭐

⭐必食手打蝦滑⭐

補充返啲配料都有好多 而且個火鍋豉油唔係好咸!欣賞!

呢度好啱對打邊爐有小小要求嘅你 質素一定好過普通嘅放題火鍋 而且呢間仲有私房菜可以食 仲可以book一間房唱k添 地方大好闊落同朋友傾計好開心 推薦帶大家要嚟試下!🥰