2021-03-11 314 views
呢日黎到新蒲崗辦事, 之後就搵地方食午飯。就決定去MIKIKI 對面既陳師傅點心專門店食點心。因為係小店既關係, 枱同枱之間既位置都比較窄, 但都有防疫板做分隔,  讚。魚子燒賣皇- 燒賣一籠有兩隻, 一人一粒剛剛好, 豬肉鮮味彈牙有咬勁, 食落啖啖肉, 好足料。精制蝦餃皇- 蝦餃係我每次去飲茶必叫既點心之一, 佢地既蝦皮薄餡靚, 蝦肉大大粒, 爽口彈牙, 必食之選!鳳爪排骨飯- 鳳爪醃得好入味又夠淋, 排骨半肥瘦, 肉質嫩滑多汁, 米飯粒粒分明, 加埋辣椒提味, 次次食完都有暖笠笠既感覺。 流沙黃金煎堆仔- 真心推介 !! 即叫即炸, 黎到仲係熱辣辣脆卜卜, 一咬開奶黃餡爆哂出黎, 勁有流心效果, 甜度剛剛好。陳師傅點心專門店新蒲崗景福街41號地舖
呢日黎到新蒲崗辦事, 之後就搵地方食午飯。

就決定去MIKIKI 對面既陳師傅點心專門店食點心。

魚子燒賣皇

精制蝦餃皇