2021-07-24 1088 views
📍 Posto Pubblico中環蘇豪伊利近街28號地下.Set Lunch💰$148.🤤Bread served with Tomato Sauce.🤤RN Chilly Ball.🤓Bronx Bomber Pizza Fritta.🤤Chocolate Chip Cookie.🤓Black Coffee.呢間餐廳 高質!!!樣樣嘢都做得幾好食 同埋性價比算高.餐前包唔知叫咩名 但好好食 !外面脆 中間好多空氣 咬落煙煙韌韌麵包點茄醬 都真係未試過芝士絲同蕃茄醬加埋落個包到 係好食同夾嘅姐係pizza咁嘅味 只係今次自己落手點茄醬咁解.成餐飯最鍾意就係個antipasti🤩其實都唔sure佢係咪叫Chilly Ballwaitress姐姐係咁讀 我其實無概念係咩黎 不過另外兩款antipasti 都唔食 於是就go for it兩粒炸波波 同頭先個包一樣 都係芝士絲蕃茄醬嘅組合一切開就見到拉絲 入面包住芝士+薯仔碎+磨菇炸到外脆內軟 芝士漿住啲餡 等佢唔會散呢個mix & match真係不得了 又實用又好食.其實食完上面嘅嘢 已經飽咗一半明明仲有好期待嘅pizza🥺個pizza底
📍 Posto Pubblico
中環蘇豪伊利近街28號地下
Set Lunch
💰$148
🤤RN Chilly Ball
🤓Bronx Bomber Pizza Fritta
🤤Chocolate Chip Cookie
🤓Black Coffee
呢間餐廳 高質!!!
樣樣嘢都做得幾好食 同埋性價比算高
餐前包唔知叫咩名 但好好食 !
外面脆 中間好多空氣 咬落煙煙韌韌
個pizza底係好食嘅
厚批 但唔係pizza hut個種死實實用麵粉填飽你
批邊脆身香口 包中間係有空氣
我諗佢同個餐包係一樣 都係個類粉團 口感差唔多
tbh上面啲toppings我唔太好 pepperoni略嫌硬
整體係好食 但堅係好飽 我食咗一半就投降
waitress姐姐見我食淨一半仲主動問我駛唔駛打包
飽到死 竟然仲有塊曲奇 omg又係大胃王比賽
其貌不揚但食落有驚喜!
美式軟曲奇 係賣飛佛
雖然飽到痴線但都食咗大半塊就知有幾好食啦
雖然凍咗 但入面係流心朱古力 係流心 係流心呀!
熱嘅話應該好好食🤤
真心推薦呢間餐廳💯
好多餐廳都係主要做main
lunch / dinner就求其搭塊包搭碗湯加舊蛋糕仔扮set
呢間餐廳嘅antipasti同dessert係高質 明顯無hea你
真係好欣賞 絕對係可以revisit嘅質素!
下次肯定會唔食早餐先黎😂
2021-07-12
$150 (Lunch)