2023-10-08 41 views
黎到和藏,我地點左Omakase, 所有菜式都由廚師發板,由廚師會安排一系列既食物,每次都會好期待的每款菜式的來臨。七味魚翅乾魚翅帶黎獨特口感,口感爽脆,咬落就散開。魚翅加左少許七味粉,甜甜地辣辣地。炸白蝦細細隻白蝦炸完之後加上紫菜碎,調味同口感都非常正。[刺身三點]牡丹蝦,池魚,吞拿魚刺身每款都好新鮮,牡丹蝦大隻鮮甜,吞拿魚肉同脂肪比例均勻,睇落有小小似和牛入口即溶。池魚口感彈牙可口。炸流心芝士豚腩片豚肉片包住芝士再炸,中間流心,豚片嫩滑,外皮香脆,有三重既口感。燒鰻魚鰻魚燒得肉質爽脆香嫩,甜味適中,亦聞到到碳燒既香味。 豚肉串豚肉剛好一肥一瘦,層次分明,黑椒調味調得剛好,入口滿口肉汁。鹽燒牛小排牛小排燒到剛剛熟,用鹽作調味,口感嫩。燒舞菇食完3串肉汁滿滿既串燒之後,食返舞菇吸吸油膩嘅感覺,感覺係配合菜式嘅順序去用心安排。牛肉壽喜燒鍋壽喜鍋會配上生雞蛋同新鮮牛肉,仲有鍋入面有好多蔬菜,吸晒壽喜燒汁好好食。柚子雪吧食完比較味濃既食物之後,廚師會送上柚子雪吧,你會感覺到清新既感覺,因為柚子既味道與之前既菜式有強烈對比。內在環境:餐牌:

[2款小食]
七味魚翅

炸白蝦
細細隻白蝦炸完之後加上紫菜碎,調味同口感都非常正。

[刺身三點]
牡丹蝦,池魚,吞拿魚

[炸物]
炸流心芝士豚腩片

[4款燒物]
燒鰻魚
鰻魚燒得肉質爽脆香嫩,甜味適中,亦聞到到碳燒既香味。

豚肉串

鹽燒牛小排
牛小排燒到剛剛熟,用鹽作調味,口感嫩。

燒舞菇

[飯/麵]