2022-07-28 119 views
每逢屋企附近有新餐廳開,我屋企人都會叫我一齊去試下。呢個位新開左間食上海菜既小店。環境都幾舒服,而且職員有禮親切,好詳細咁推介餐廳既食物。食物質素都好唔錯,小店質素黎講十分驚嘆。😎✅招牌冷麵 $45叫得做“招牌”都對佢有期望,而佢完全符合到我既期望。麵質好彈牙,非常滑。配上小小既肉絲,肉質爽口。另外再加上餐廳自制既招牌,辣醬成個配搭非常好!✅炸雲吞 $30呢個炸雲吞係必食推介!皮炸到好脆,再配上個泰式雞醬,真係好夾,食多幾碟都唔會厭。肉方面都份量大,而且都好Juicy。推介!✅花生醬拌餃子8隻 $38花生醬拌餃子聽落幾特別,就叫左黎試。花生醬好香滑,估唔到配上餃子都幾好食。不過佢最優勝係餃子本身,真係超高質,佢係全人手自己包,餡料好足而且好好食,個皮就做到好滑,真係高質之作!✅蒜泥白肉 $45平時出面食開果d超油,呢間就唔會覺得油,但一樣食到佢果種肥美既味道,唔錯。✅豆漿 $8好滑,豆味都好充足。

✅招牌冷麵 $45

✅炸雲吞 $30

✅花生醬拌餃子8隻 $38

✅蒜泥白肉 $45

✅豆漿 $8
好滑,豆味都好充足。