2024-10-03
今日我去咗土瓜灣一間叫串燒兄妹嘅串燒店,真係好有驚喜!一入去,店內環境潔淨舒適,感覺好舒服。$100/10串好抵食😘必點係燒翠肉瓜、燒雞肉同埋燒豬頸肉首先,燒翠肉瓜真係一絕!翠肉瓜嘅口感鮮嫩,外面燒得香脆,裡面卻保留住咗原汁原味。調味方面,師傅用咗啲醬油同香料,增添咗香氣,真係食落去好開胃。再講下燒雞肉,雞肉好新,燒到外焦內嫩,肉質十分鮮嫩。加上佢哋自家製嘅醬汁,味道更加升華,簡直係一口接一口,停唔到手!最後係燒豬頸肉,呢個係我今日最鍾意嘅一款!豬頸肉肥瘦適中,肉質彈牙,燒得啱啱好,油脂嘅香味散發出嚟,咬落去口感一流。搭配啲秘製醬,令人回味無窮。總結嚟講,呢間串燒店真係值得一試,無論係環境、服務定係食物質素都好出色。如果你鍾意串燒,記得嚟土瓜灣呢度食一餐!真係唔會令你失望!