2024-09-06
今晚約咗人喺銅鑼灣行街, 經過呢間西餐廳, 見原來係景樂集團嘅其中一個餐廳, 一向都幾好食所以就試下喇。我哋六點幾入到去已經坐咗幾台客而佢戶外出面都錯咗幾台, 經理好有禮貌咁樣招呼我哋 同埋介紹下有咩菜式可以選擇, 知道我哋唔飲酒就介紹我哋一啲啱既小食,前菜配合返今日35度既天氣。我同朋友都細食,如果唔係,見到人地叫隻豬手食真係好吸引最後,我地叫左一個頭盤,來德國餐廳當然要叫碟德國腸,同埋意粉🍝,再加兩杯飲品。阿根廷紅蝦及藍蟹餅 配芒果沙沙經理果然無介紹錯,呢個做頭盤一流,清清地,有餅餅新鮮既蝦同蟹味,再配左芒果碎,食落去好fresh 。紐倫堡 豬肉腸配酸椰菜食德國菜 點少得唔叫香腸配酸椰菜呢?食唔到一隻大豬手,點樣都要嗌返碟香腸試下! 個香腸果然冇令我失望呀!好香亦都唔會話好咸, 不過我欣賞個酸椰菜多啲,食完令我諗返起好多年前去德國食嘅酸椰菜, 食落唔會好酸,好開胃,配nuremberg sausages 好正!!!扁意粉配蟹肉帶子 蕃茄忌廉汁最後叫咗呢個煮食, 食完條香腸其實都好滯,所以叫個蕃茄忌廉汁,食落去唔會好流喉, 帶子大大粒好有咬口 ,食完個扁意粉啱啱好當然唔笑少得叫嘢飲!
我同朋友都細食,如果唔係,見到人地叫隻豬手食真係好吸引
阿根廷紅蝦及藍蟹餅 配芒果沙沙
紐倫堡 豬肉腸配酸椰菜
扁意粉配蟹肉帶子 蕃茄忌廉汁
當然唔笑少得叫嘢飲!我哋因為唔飲酒,所以就嗌咗兩杯summer drink。
一杯係blueberry drink , 另一杯係番石榴飲品
呢兩種水果都好切合summer drink嘅主題飲落去成個人都好fresh, 經理果然冇介紹錯成餐飯都好滿足。
呢個summer set 超抵,好啱飲酒既朋友,happy hour無限飲白酒紅酒, 要推薦俾飲酒既朋友