2023-06-01 430 views
我地都係烈女,唔怕熱的!仲揀左今日去打!邊!爐!行開去左一間係太子樓上既自選湯底/配料的台灣養生鍋———大紅袍!1. 湯底-金屋藏嬌店員推介,每天限量發售。我地食到材料有花膠,蟲草,竹笙;冬瓜和雞會原件放入去煲,湯底清甜。煲到咁上下,店員會將佢切件。當個湯滾起時,有晒材料的精草,忍唔住飲兩啖先再落材料鋪頭職員另一抵讚位,會經常留意我地湯底量,唔夠就會主動黎加湯,細心👍🏻2. 大紅袍牛肉三拼三拼分別有手切肥牛,牛板腱,安格斯牛肉。因為打邊爐黎講,我個人比較鐘意食軟身牛肉,所以手切牛肉我覺得最美味,其次到中等軟身的安格斯。牛板腱較有咬口,會越食越有牛味。三拼有樣好,你總會揀到你想食的東西!3. 西班牙豬肉上碟賣相好靚。我地放左豬在牛肉之前,所以食豬肉放係較清既湯底, 可以更加食到佢地既肉質。豬肉切得好薄,但味都係濃,讚👍🏻4. 招牌餃話得招牌,就要試試啦。餡料有黑松露蟹肉,真係啖啖蟹肉,係好奢侈嘅餃子,味道幾香!其他地方未見過😆5. 自家制炸魚皮拼紫菜響鈴呢個我覺得係必點, 本身都有唸過自家製同外邊買的有咩分別。但食落就feel 到,佢係仲有少少油係面,炸起風乾應該未係好耐,浸湯再食好好味

1. 湯底-金屋藏嬌
店員推介,每天限量發售。
當個湯滾起時,有晒材料的精草,忍唔住飲兩啖先再落材料

2. 大紅袍牛肉三拼

3. 西班牙豬肉

4. 招牌餃

5. 自家制炸魚皮拼紫菜響鈴
呢個我覺得係必點, 本身都有唸過自家製同外邊買的有咩分別。
但食落就feel 到,佢係仲有少少油係面,炸起風乾應該未係好耐,浸湯再食好好味,仲可以揀雙拼!

仲有其他食物點左菜,薯粉,烏冬!
最後有雪糕送埋,係本地牌子!
好滿足的一餐

味道: 4/5