2023-10-04 656 views
放工後去搵貓貓🐱約咗朋友去旺角【多毛Cafe】我都算係第一次去貓貓Cafe,感覺好好,好relax入去Cafe之前要係門口消毒及戴上鞋套,好衛生!餐廳有正常坐位或日式榻榻米坐位,好舒服😌目測有20隻貓貓🐈‍⬛ 只要叫一份餐就可以坐90分鐘,好抵玩每份套餐包餐湯/沙律,飲品🥤🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158個漢堡包好大份,因為牛肉好厚身及雙層關係,不過牛肉質地不是手打牛肉,有點似牛肉球質地,所以不是牛肉粒的口感,會比較彈牙!而麵包皮是脆的,好香有驚喜~餐廳好有誠意,唔係整炸薯條,而係炸薯角!好似KFC啲炸薯角咁,好香脆!🔸香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108呢款意粉大蝦非常多,有4隻,每一隻都好大隻,而且好彈牙!但係意粉嘅味道比較淡,蕃茄及辣度都係比較淡!🔸日式唐揚炸雞 $68炸雞有六舊,有部份炸雞肉質好鮮嫩,但有部份炸粉比較多,配上沙律醬都開胃的!🔸柚子蜂蜜梳打 +$15餐廳用外賣杯去沖飲品,就好似一杯手搖,柚子醬好充足,配上梳打感覺好Fresh!🔸宇治抺茶拿鐵 +$25不喜歡飲太甜的,所以叫了少甜,果然他沒有很糖,很有latte咖啡的味道,抹茶加latte味道會偏苦,但這味道是甘香

放工後去搵貓貓🐱約咗朋友去旺角【多毛Cafe】
我都算係第一次去貓貓Cafe,感覺好好,好relax
入去Cafe之前要係門口消毒及戴上鞋套,好衛生!
餐廳有正常坐位或日式榻榻米坐位,好舒服😌

每份套餐包餐湯/沙律,飲品🥤

🔸雙層芝士安格斯牛肉漢堡配炸薯角 $158
而麵包皮是脆的,好香有驚喜~

🔸香煎大蝦辣蕃茄意粉 $108

🔸日式唐揚炸雞 $68

🔸柚子蜂蜜梳打 +$15
🔸宇治抺茶拿鐵 +$25
不喜歡飲太甜的,所以叫了少甜,果然他沒有很糖,很有latte咖啡的味道,抹茶加latte味道會偏苦,但這味道是甘香!

Type of Meal
Dinner