2020-05-20 131 views
大坑美食多,今日就專誠book左位食日式烤肉,好彩最後都冇令我失望呀!無論係食物品質定係服務都係一流,屋企人大讚我揀餐廳揀得好💕Niku Niku最招牌就係日本和牛,絕對係高品質既靚和牛,雖然價錢唔算好親民,但係港島區黎講算係價錢合理。-餐廳有得點套餐或單點,套餐最抵食,依家做緊Special Price$1830,除左各式前菜,最重點係有海膽生牛肉、燒肉拼盤同牛尾湯麵。但因為我同屋企人胃口較細,唔想有負擔,今次就單點住先,下次再黎一定會嗌多啲朋友一齊開心Share。前菜柚子蘿蔔清甜可口,柚子味都幾重,咬落去好多汁,一口接一口好快就比我地食清光。一場黎到當然要試埋佢地招牌既生牛肉,所以我地點左一份和牛他他share食❤️和牛他他鮮香味十足,香濃既蛋汁同牛肉二合為一,加埋完全唔會辣既洋蔥,成個配搭香口又惹味。係夏日炎炎既日子,食返個生牛肉真係好幸福。烤肉方面,我地點左特上牛柳肉、日本赤雞腿肉同黑豚肩里脊肉薄切,一共豬牛雞三款肉類。當然最正一定係牛柳肉,牛柳肉都係和牛級別。唔好烤到咁熟,表面燒到熟,入面肉質仲有少少粉紅色就岩岩好。因為所有和牛都係可以當做刺身食,所以唔洗擔心會太生唔熟。牛柳厚

烤肉方面,我地點左特上牛柳肉、日本赤雞腿肉同黑豚肩里脊肉薄切,一共豬牛雞三款肉類。當然最正一定係牛柳肉,牛柳肉都係和牛級別。唔好烤到咁熟,表面燒到熟,入面肉質仲有少少粉紅色就岩岩好。因為所有和牛都係可以當做刺身食,所以唔洗擔心會太生唔熟。牛柳厚薄度剛好,油香十足,超香濃既牛肉味,令人好難忘。

和牛出色,但日本赤雞腿肉同黑豚肩里脊肉薄切都唔差,呢兩款肉價錢更親民,味道都好有水準。尤其係要大讚廚師既調味,令肉類好入味。唔同嘅肉類會配搭唔同嘅調味料,好有誠意!