2019-07-26 276 views
本身係食肉獸嘅我,打邊爐+韓燒+放題都係日常愛做的事,而鋸扒亦都係我既FAVOUR。呢排見到石燒牛好HIT,一直心思思想試試今日朋友特登黎食,唔想排隊等所以早D夜晚六點到就黎開餐,但都一樣幾多人門口眼見主力賣石燒牛扒,要來要係門口點餐比錢,之後店員比左個送餐器我就可以入座自己揀位坐,個餐器一震就出去自己扲餐我地叫咗牛肩肉眼&西冷扒,都係點左要7成熟牛扒肉質唔錯,脂肪比例剛好,西冷扒肉質好嫩,肉質較厚 亦都好香, 肉味都夠!牛肩則比較有咬口呢款價錢相對前者較便宜,肉味相對前者為淡,但份量唔少同埋肉身都好有牛肉香以此價錢來說,個人認為不錯,絕對抵食!!隨餐會有一款醬,點牛扒時食,但個人最鍾意係張枱上面擺放左既岩鹽,無複雜嘅香料味,單單只係鹹味就可以將牛扒嘅味道提升一個層次,非常推薦大家一試塊扒放上燒到好熱嘅鐵板上,想再食到幾成熟就可以再放耐D,塊鐵板係食完時都仲熱嘅,要小心唔好掂到食扒又點少得點野飲,揀左可樂,夏天真係不可缺少既佳品+$25蚊可以有飯同飲品同湯/沙律食完都食客自行係自助放番餐盤係回收架上,全自坐形式~~一百大元左右就食高質素且有特色的牛排,值得推薦一下

呢排見到石燒牛好HIT,一直心思思想試試

就可以入座自己揀位坐,個餐器一震就出去自己扲餐

我地叫咗牛肩肉眼&西冷扒,都係點左要7成熟
牛扒肉質唔錯,脂肪比例剛好,西冷扒肉質好嫩,
肉質較厚 亦都好香, 肉味都夠!
牛肩則比較有咬口
以此價錢來說,個人認為不錯,絕對抵食!!

食扒又點少得點野飲,揀左可樂,夏天真係不可缺少既佳品

+$25蚊可以有飯同飲品同湯/沙律

食完都食客自行係自助放番餐盤係回收架上,全自坐形式~~

一百大元左右就食高質素且有特色的牛排,值得推薦一下
Type of Meal
Dinner