2019-04-01 23 views
屯門嘅虹橋有比較多甜品店,今晚我地就去咗呢一間叫愛添Appetite嘅甜品店,聽聞店主係台灣人,所有見到餐牌都有一啲台灣小食,例如台灣腸,手抓餅,竽圓等等。但係嚟到呢度一定要試主打嘅甜品,就係梳乎厘喇!我哋試咗兩款梳乎厘,第一款係Creme Brulee 梳乎厘,兩件大大件嘅梳乎厘表面都有脆卜卜嘅焦糖,食落有唔同嘅口感,而雪糕我哋就揀咗海鹽味道配奶蓋:第二款我哋就點左Oreo芝士蛋糕朱古力流心梳乎厘,配Cookies & Cream 雪糕,朱古力味非常濃郁:除咗梳乎厘之外,我哋亦點左兩客窩夫,第一款係珍珠奶茶窩夫,呢個簡直係奶茶控嘅最愛,除咗佢面頭係奶茶醬之外,成個窩夫都充滿着奶茶香味,仲有珍珠同埋竽圓伴碟,再加埋奶茶味嘅雪糕,成個甜品都好奶茶呀:如果餐牌上面嘅窩夫都唔啱你心水嘅話,呢度仲可以自選窩夫㗎,可以揀窩夫嘅味道,奶油味道,配料,同埋雪糕嘅味道,咁就一定可以揀到一個啱你食嘅窩夫啦,所以我哋都揀咗一個自選口味嘅窩夫,以下呢個就係麻薯窩夫,配紅豆小丸子,成個窩夫都煙煙un un,正:除咗甜品之外,我哋亦點左唔同嘅飲品,呢度嘅甜品好抵飲呀,大大杯,味道好之外,價錢亦都好抵,推介呢款碟

除咗甜品之外,我哋亦點左唔同嘅飲品,呢度嘅甜品好抵飲呀,大大杯,味道好之外,價錢亦都好抵,推介呢款碟豆花玫瑰荔枝梳打,每一啖都充斥着玫瑰嘅香味,而且賣相非常之討,好童話feel嘅漸變色:

另外仲有水果茶,茶味濃郁:

呢一款起司奶蓋四季春,表面有厚厚嘅奶蓋,配埋四季春淡淡茶香,一濃一淡:

另一款推介嘅飲品就係愛芒芝芝,奶蓋嘅味道做得十分出色,芒果沙冰味道非常之清新,仲可以飲到新鮮芒果肉:

除咗甜品之外,其實呢度都有好多咸點㗎,我哋叫咗一客綜合台灣香腸,包括原味,香蒜味同埋墨魚味,熱辣辣,味道香濃,而且入口份量適中,每一件都可以一口食到,方便女士:

最後我哋仲點左一客酥炸豬扒麵,佢嘅豬扒同麵係分開上嘅,咁就唔會令到豬扒變淋喇,呢度嘅麵配上榨菜,湯底微辣,會越食越開胃呢:

整體黎講,我覺得呢一間愛添甜品店價格相宜,CP值非常之高,係值得encore嘅一間甜品店呀!
  • 珍珠奶茶窩夫
  • 蝶豆花玫瑰荔枝梳打