2023-04-04
依間真係想私藏 .ᐟ.ᐟ 因為小店真係得 5-6 個位 ... 小店位於 SOLO 商廈地下既小角落,簡約日式木系設計,門面隔住走廊對住馬路,好似突然畫風一轉走入另一個平行時空。Fuwafuwa 日文解作軟綿綿好舒服既感覺 。˚ ☁️或者依個就係小店想比可以既感覺?空間細令咖啡師同客人之間都可以有更多交流。雖然第一次去,已經莫名有種去朋友屋企試咖啡既感覺 ( ˶˙ᵕ˙˶ )︎︎依度主打日式深焙咖啡豆,店主對沖咖啡技術+手法非常講究,每杯咖啡用既茶杯都唔同款,好靚啊 ~原本想配返自家製蛋糕可惜當日已經完售了(. .`)○ 𝐘𝐮𝐧𝐧𝐚𝐧 𝐒𝐲𝐩𝐡𝐨𝐧 𝐂𝐨𝐟𝐟𝐞𝐞 虹 吸 咖 啡 // $1xx𝐶𝑎𝑡𝑖𝑚𝑎𝑟 | 𝐷𝑜𝑢𝑏𝑙𝑒 𝐴𝑛𝑜𝑒𝑟𝑎𝑏𝑖𝑐 𝑁𝑎𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙平時飲開奶啡,有時覺得手沖唔夠濃,一聽到店主介紹依款豆已經覺得好吸引,佢沖完話倒一杯份量比我好啦,因為後勁太勁,驚我眼光光等天光 ꉂ(´꒳` )聞落係好溫和既 Nutty 味道,一入口秒醒 (°∀°) 質感順滑,極濃郁香醇,幾乎有種錯覺以為飲緊涼茶,回甘超持久。𓇠☟ 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔 ☟ 𓇬 ᴀʀᴏᴍᴀ 𓂃 𓄼 ᵐⁱˡᵈ ○
Fuwafuwa 日文解作軟綿綿好舒服既感覺 。˚ ☁️
原本想配返自家製蛋糕可惜當日已經完售了(. .`)
平時飲開奶啡,有時覺得手沖唔夠濃,
一聽到店主介紹依款豆已經覺得好吸引,
佢沖完話倒一杯份量比我好啦,因為後勁太勁,
驚我眼光光等天光 ꉂ(´꒳` )
聞落係好溫和既 Nutty 味道,
一入口秒醒 (°∀°) 質感順滑,極濃郁香醇,
幾乎有種錯覺以為飲緊涼茶,回甘超持久。
𓇠
☟ 𝑪𝒐𝒇𝒇𝒆𝒆 𝑹𝒂𝒕𝒊𝒏𝒈𝒔 ☟
𓇬 ᴀʀᴏᴍᴀ 𓂃 𓄼 ᵐⁱˡᵈ ○ ○ ○ ○ ● ⁱⁿᵗᵉⁿˢᵉ
𓇬 ʙᴏᴅʏ 𓂃 𓄼 ᵈᵉˡⁱᶜᵃᵗᵉ ○ ○ ○ ● ○ ʰᵉᵃᵛʸ
𓇬 ғʟᴀᴠᴏᴜʀ 𓂃 𓄼 𝑅𝑢𝑚, 𝐷𝑎𝑟𝑘 𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜𝑙𝑎𝑡𝑒 , 𝐻𝑜𝑛𝑒𝑦
𓇬 ᴀᴄɪᴅɪᴛʏ 𓂃 𓄼 𝑝𝑜𝑤𝑒𝑟𝑓𝑢𝑙𝑙𝑦 𝑟𝑖𝑐ℎ
𓇬 ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ 𓂃 𓄼 ᵈⁱˢˢᵃᵖᵒⁱⁿᵗᵉᵈ○ ○ ○ ○ ● ᵉˣᶜᵉᵖᵗⁱᵒⁿᵃˡ
可以係鬧市中靜靜地享受咖啡 唔錯~
- - - - - - - - - -- - - - - -
FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.