2024-07-21
有Lisboy同Lisba接放工,行完街見到有間出名嘅泰國菜喺附近,即慕名來試一試😋夜晚好多人排隊😝到我哋入座嘅時候Lisboy行過一個好靚嘅大堂行樓梯落地庫就坐底😍好靚設計!🍽️ 泰式明爐烏頭魚話說啱啱泰國返嚟,諗返當地都冇食過明爐魚🐟嚟到呢度竟然見到有好滋味嘅新鮮魚😋啱晒Lisboy,二話不說就order咗~亦可要求佢哋唔要辣😍一大盤明爐烏頭魚上枱,火光熊熊🔥Lisboy好興奮,仲有好多配料,再加埋碗酸酸甜甜湯汁keep住煮,條魚肉質鮮嫩味道勁正😋🍽️ 原隻菠蘿炒飯話說我哋想叫個特色南瓜焗海鮮飯俾Lisboy食,點知侍應提我哋南瓜焗海鮮飯比較辣,所以叫我哋改食菠蘿炒飯,少啲調味料同埋可以唔辣,配料仲有兩隻蝦添😍呢個菠蘿炒飯都幾滋味, Lisboy食到舔舔脷,有菠蘿有蝦Yummy Yummy!仲貼心咁樣有肉鬆同埋Nuts另外上碟,有需要嘅時候先加落去正呀!
🍽️ 泰式明爐烏頭魚
🍽️ 原隻菠蘿炒飯