2016-11-04
同fd慶祝生日,大家都想食放題。旺角既日式放題餐廳雖然好多,但之前去過幾間既質素真係一般,尤其係啲魚生唔係好新鮮,肉質霉霉啲,食幾舊已經唔敢再食所以今次想去間價錢貴少少唔緊要但魚生一定要新鮮。聽朋友介紹觀塘呢間唔錯就黎左試。間餐廳好大,環境非常舒適,座位又以卡位為主,好適合朋友聚會。一坐低我就瘋狂劃n咁多件魚生(通常只會黎一半),上菜既時候真係好surprised,望落好新鮮!點既件數都黎齊不單止,仲係用好靚既盤加乾冰一齊上,可惜我食到一半先醒起未影相,所以得張準備擺落口既帆立貝(超級厚!!) Tempura我揀左蝦,外面層粉唔會過厚,咬落卜卜脆,可以食到好多件。 燒三魚鮫相比之下就無咁出色,因為入面既肉無咩味得出面層皮有調味料,不過肉質都好滑。 最值得一讚既係竟然有黃金蝦揀!!出面既鹹蛋好足料,食落好香口,比得上係出面食既小炒質素,完全值返個價!仲有點左例牌既各款壽司,中規中矩。甜品方面,我揀左奶布丁,好滑好香奶味,而且就算食完咁多野再食呢個都唔會覺得好滯。 另外仲食左燒菠蘿,落單紙寫住係有機菠蘿,我唔識分,但好甜好香菠蘿味,我本身麻麻地菠蘿,因為好多時食完條脷會好痕好唔舒服
仲有點左例牌既各款壽司,中規中矩。
另外仲食左燒菠蘿,落單紙寫住係有機菠蘿,我唔識分,但好甜好香菠蘿味,我本身麻麻地菠蘿,因為好多時食完條脷會好痕好唔舒服,但呢個唔會,最後食下食下竟然食左3件。
本身我地已經好飽,諗住坐多陣就走,點知俾我聞到好香榴槤味,見到係後面張枱食緊個炸波波既野,就忍唔住再次拎起落單紙點左件。完全無令我失望!最出面好脆,層皮好似糯米糍咁煙煙靭靭,重點係!!入面勁多榴槤肉,一啖咬落去勁滿足!(同樣去到最後一啖先醒起要影下入面既餡)