2008-11-08
今晚同屋企人去o左九龍城呢間泰國菜舖頭食飯,之前我daddy and mummy 食過一次話好正!!!講真我就唔係好信,因為我覺得泰國菜來來去去都係個d,應該無咩特別,但食完之後,真係覺得幾唔同wo。基本上門面較為普通,仲有d 似無裝修咁,但入面好多人食緊,差d 無位坐。一坐低我o地就叫o左6個"食送", 包括有冬陰公、炒椰菜苗、爐燒魚、串燒、青咖喱豬炒飯、爐燒海蜆,再加兩個椰青、一杯椰汁。呢幾樣 "食送" 食落真係同其他泰國菜唔同,每樣"食送" 都好有鮮味,由其係爐燒海蜆,非常好食,又夠大隻,再加上d 醬汁,100個good!!!!!冬陰公o既辣味適中,o岩唒唔係好食得辣o既我,串燒d醬汁甜甜地好味,只係個炒飯較為普通。我見間舖人流好多,張張檯都坐滿人,係呢個金融海嘯低下,仍然有呢個現象,咁呢間o野真係有佢o既實力。大家真係不妨試一試!!!!!
大家真係不妨試一試!!!!!