2024-10-07 1040 views
星期日放假去邊度好,去開港島搵到鰂魚涌有一間Cafe都幾好feel,有戶外三五知幾可以响室外chill 下,約埋朋友仔去hea下至得🌷去到隔離左右是商業區,但餐廳都好熱鬧,可能tea time時段差唔多full晒,得返一兩張枱😛坐低之後職員即刻比餐牌和水我哋,還有介紹他們的主打飲品,我哋見到餐牌上有最近好流行的開心果系列,開心果控既我哋二話不說order左飲品同甜品😍😍開心果拿鐵 (Hot Pistachio Latte) ☕第一次試開心果飲品,好新奇,好重開心果味,好香滑,非常滿足😋Super Fruit 🫖(洛神花、接骨木苺、黑加倫子、蔓越莓及藍莓)雖然係茶包,都好岀味,好健康的飲品🩷Bikini sandwich ⛱️煙三文魚沙律好多,餡料好豐富,麵包烘焙時間剛好外脆內軟😋下次可以encore🥪Pebbles on the bleach🐷這道炮菜豚肉飯讓人每一口都能感受到韓國料理的魅力, 擺盤十分精緻,豚肉片整齊地排列在米飯上, 旁邊則是色彩繽紛的炮菜, 米飯的白色與豚肉的金黃, 讓人一看就食慾大開🐖開心果牛角包窩夫🧇作為獨家口味,真係好好食,面頭舖滿了開心果cream好滑溜,開心

開心果拿鐵 (Hot Pistachio Latte) ☕

雖然係茶包,都好岀味,好健康的飲品🩷

Bikini sandwich ⛱️

Pebbles on the bleach🐷

開心果牛角包窩夫🧇
作為獨家口味,真係好好食,面頭舖滿了開心果cream好滑溜,開心果味留係口腔好耐,牛角包亦好脆,配埋開心果拿鐵簡直一流💚

柚子蜂蜜牛角包窩夫🧇
好重柚子蜂蜜味🐝,兩者結合一齊好match,配Super Fruit味道更突出💛

整體職員非常有禮貌,下次可以再嚟試下其他菜式😻😻
  • Bikini sandwich
  • 開心果拿鐵