2024-08-04 39 views
平時買壽司就買得多,今次就喺爭鮮買咗盒鰻魚丼隻試試佢。個味道就一定無外面其他餐廳咁好架啦,不過見佢賣相唔錯就比次機會佢試試。飯上面有好多配菜,有中華沙律,蛋絲,同埋螺肉。份量好多,佔咗飯嘅半邊,啲蛋絲多到我覺得食極都仲有咁,不過係無咩味嘅。中華沙律同螺肉就正常發揮,鐘意食嘅人食到會食得開心嘅因為份量都唔少。另外半邊就係啲鰻肉片啦,有五塊左加,質素係比普通單件鰻魚壽司好少少嘅。不過都比較薄切,同埋有一塊差不多成塊都係魚皮嚟,所以其實鰻魚份量真係唔算太多。而個飯量就非常多,我完全食唔晒成盒飯,我諗大槪都有成兩碗白飯咁多。不過佢係醋飯,而且又係凍嘅,又雪咗好耐,所以都比較難食落去。下次如果再買應該都只會喺爭鮮買壽司或者泡芙啦~
平時買壽司就買得多,今次就喺爭鮮買咗盒鰻魚丼隻試試佢。
飯上面有好多配菜,有中華沙律,蛋絲,同埋螺肉。
下次如果再買應該都只會喺爭鮮買壽司或者泡芙啦~
2024-06-30
$60 (Lunch)