2020-04-16
無意中行街見到呢間麵麵魚烏冬,即刻唸起以前打邊爐時食某品牌既唧唧麵,即刻要入去試吓啦!一入座店員就會送上小杯既魚湯,魚湯呈奶白色,味道香濃鮮甜,唔係味精湯,餐廳標榜用全天然食材去淆製呢個花膠鮮魚湯,真材實料😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬黑毛豬既煙燻味濃,脂肪比例較少,筋位爽脆而味道鹹香,用黎配魚烏冬一齊食味道岩岩好;魚烏用50%魚肉製成,麵質較軟口感彈牙有魚味,而且湯底已去油完全唔油膩,套裝仲包埋小蕃薯、胡麻醬海苔同柚子汁大根三款特色小食,小食既味道都係比較清新唔油膩😋極尚魚宴魚烏冬極上魚宴配料豐富,有魚皮餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋、蝦,魚肉調味適中,新鮮彈牙,成碗湯麵都充斥濃濃既魚味,食完感覺飽足又唔會油膩😋魚皮菜肉餃子配柚子汁魚皮餃皮薄煙韌,而且包左香香既韭菜餡料,配搭酸酸甜甜既柚子汁感覺清新,平時鐘意食魚皮餃既朋友仔都一定會鐘意,有少少驚喜😋Fish Nachos on the Boat呢道中西fushion菜賣相夠吸引同特別,以魚皮代替左平時食既nachos,再配埋芝士、蕃茄粒同牛油果蓉焗製,魚皮非常香脆,配埋濃濃既芝士同牛油果蓉一齊食,比平時就咁食既魚皮又多左吾同層次既口
😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬
😋極尚魚宴魚烏冬
😋魚皮菜肉餃子配柚子汁
😋Fish Nachos on the Boat
呢道中西fushion菜賣相夠吸引同特別,以魚皮代替左平時食既nachos,再配埋芝士、蕃茄粒同牛油果蓉焗製,魚皮非常香脆,配埋濃濃既芝士同牛油果蓉一齊食,比平時就咁食既魚皮又多左吾同層次既口感,別有風味
😋泡沫玫瑰奶茶
呢個奶茶夠哂驚喜,奶茶面層有細滑既泡沫,飲落奶味香濃,而且有淡淡既玫瑰香,個人非常鐘意,下次黎到一定會再叫😍
宜家出街食野要注意衞生,餐廳都貼心地為客人準備左信封裝口罩,令客人食得夠放心🥰