2020-11-03
就腳係朋友office附近揾嘢食,行行下又肚餓決定試下呢間打邊爐~入面樓底高所以個空間感都不錯,加上卡位都有間板,又坐得幾舒服。打邊爐始終有得自己調味碟係最正!店員幫我地推介咗個鮮椰青雞鍋$288入面有足成隻雞,好彩冇叫太多餸!店員先落啲酒,然後就點火,即席表演大火炒雞,睇到我哋倆個嘩嘩聲然後放椰子汁落去再即刻加埋雞、豬骨、干貝餚出嚟嘅魚湯 最有驚喜係個雞湯!個湯啱啱煮出嚟第一輪係最甜,明顯地飲到個魚湯同個椰青味,忍唔住飲咗好幾碗!之後再加湯咗湯都好飲,少咗個椰青嘅味道,但又因為煮過其他肉所以有種肉味出咗嚟而且啲雞肉都好嫩好夠食,煮耐咗都唔會好快老👍🏻羊片 $188羊片帶有脂肪,都幾香!鴨血 $78油麥菜$48厚切萵荀片 $58手打蝦滑 $98好彩都冇叫太多嘢,兩個女仔啱啱好食得曬!加上平日嘅原故,晚市都唔係太full,店員安排咗我地坐卡位,坐得舒服,食完都冇趕我地走,下次再帶埋屋企人嚟再試!😛
打邊爐始終有得自己調味碟係最正!
店員幫我地推介咗個鮮椰青雞鍋$288
入面有足成隻雞,好彩冇叫太多餸!
然後放椰子汁落去
再即刻加埋雞、豬骨、干貝餚出嚟嘅魚湯
而且啲雞肉都好嫩好夠食,煮耐咗都唔會好快老👍🏻
羊片 $188
羊片帶有脂肪,都幾香!
鴨血 $78
油麥菜$48
厚切萵荀片 $58
手打蝦滑 $98
好彩都冇叫太多嘢,兩個女仔啱啱好食得曬!