2022-08-24
/ 雞 全 部 都 係 雞 ⋆ 扺 食 放 題 /꧁𝗦𝗼𝗱𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻꧂曾經宣布過要結業的韓國連鎖炸雞店推出炸雞焗雞放題,最近仲有泡菜同鹹蛋黃新口味加入二百蚊唔洗就可以任食多種口味炸雞、焗雞、𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢同各款小食 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘥𝘦𝘢𝘭!༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄【平日午巿炸雞+ 𝘱𝘪𝘻𝘻𝘢 放題 $𝟷𝟶𝟾/𝟽𝟻𝚖𝚒𝚗𝚜 (晚巿/假日全日 $𝟷𝟹𝟾/𝟿𝟶𝚖𝚒𝚗𝚜) 】༛ 紅石榴檸檬梳打 $𝟻𝟾𓅷炸雞 ༛ 甜酸炸雞 ༛ 辣味炸雞 ༛ 濃蒜炸雞 ༛ 蜜糖芥末香葱炸雞 ༛ 黃金鹹蛋炸雞 ༛ 泡菜炸雞𓅷焗雞 ༛ 蜜糖蒜香焗雞 ༛ 雙重芝士焗雞 ༛ 𝙱𝙱𝚀香辣焗雞 ༛ 韓風紫菜焗雞 ༛ 噴火辣焗雞放題可以每款口味點一隻,小食亦係一人分量,啱哂胃口唔大但又想試多啲唔同野食嘅貪心小狗炸雞即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,唔算太乾身不過個人比較喜歡焗雞,無咁油膩之餘肉質嫩滑多汁啲,但同時又做到少少脆皮效果,不錯!個人最喜歡蜜糖蒜香焗雞,蜜糖配兒時最愛粟米片,甜甜地感覺無咁膩噴火辣焗雞真心辣到噴火,不過我唔太喜歡呢種令人痛苦又唔爽的死辣,搞到我之後食乜都覺得辣´д` ; 呢個放題其實都幾適合做開𝘨𝘺𝘮要增
꧁𝗦𝗼𝗱𝗮𝗺 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻꧂
༛ 雙重芝士焗雞
༛ 𝙱𝙱𝚀香辣焗雞
༛ 韓風紫菜焗雞
༛ 噴火辣焗雞
炸雞即叫即炸,熱辣辣脆卜卜,唔算太乾身
呢個放題其實都幾適合做開𝘨𝘺𝘮要增肌嘅朋友,除左有無限𝘗𝘳𝘰𝘵𝘦𝘪𝘯供應(當然係要揀焗雞),亦有菜有𝘤𝘢𝘳𝘣𝘴
菜嘅選擇有芝麻菠菜、沙律同泡菜;而低卡嘅𝘤𝘢𝘳𝘣𝘴就有酸𝘮𝘦𝘪 𝘮𝘦𝘪好解膩嘅水冷麵!
無得堂食都唔緊要,𝗦𝗼𝗱𝗮𝗺仲有外賣到會送貨,可以安坐家中叫雞♪(´ε` )
ⓄⓋⒺⓇⒶⓁⓁ:🦦7.7/10 👱🏻♀️7.4/10
༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄༄
📍 Sodam Chicken (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓