2019-03-28
位於The Wave 6樓嘅Deer Kitchen, 故名思義就係以鹿為裝修及擺設嘅餐廳,燈光比一般餐廳暗些少,但配合埋裝修環境及座位又出奇地舒適而且有情調。主廚特色拼盤包括咗雞鎚、芝士條、魷魚圈、炸魚、黑松露蝦春卷,雖然全部都係油炸食物,但食落一啲都唔油膩亦脆口,熱度亦啱啱好,感覺唔會覺得好熱氣,真心推介。鮮海膽蟹肉明太子意大利飯混合明太子及蟹肉嘅意大利飯好creamy又有口感,配上鮮味嘅海膽,感覺良好。烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁豬鞍烤得剛剛好,沒有肥膩感肉質鮮嫩,配以甜甜嘅紫薯蓉,令味道更有層次,真係回味無窮。整體非常滿意,至於服務方面,由於晚市近乎滿座,落單、上菜速度比較慢些少而且有些微亂,所以服務上稍為需要改善,但當晚只有2位服務員嘅關係呢點亦可理解,佢地亦非常禮貌交代過,所以影響其實不大。如餐廳考慮增聘人手解決問題那就再大大加分。
主廚特色拼盤
鮮海膽蟹肉明太子意大利飯
烤西班牙黑毛豬鞍伴香濃燒汁
如餐廳考慮增聘人手解決問題那就再大大加分。