我每次同Gavin出街果陣,媽媽袋一定要準備麵包🥯因為Gavin係一個麵包迷😂今次出開長沙灣,係麗閣商場搵到一間新加坡🇸🇬好著名既高CP麵包店 - Baker Talent😍勁懷念!!佢哋嘅材料都係由新加坡同馬來西亞空運到港🇭🇰忍唔住入去買返幾個比Gavin👶🏻依家一般黎講係樓下既麵包店款式唔算好特別🤧而Baker Talent既麵包款式多,價錢唔貴🥹難得經過見到,我買左啲平時唔會食到既款😚✨斑斕咖椰菠蘿包菠蘿包入面加入左斑斕咖椰既餡料,每一啖都可以食到香濃既蛋香同埋椰香味😍我係屋企用焗爐焗返之後個皮特別脆口!!✨迷你雜錦包呢一款一袋有五個(包括朱古力味、芝麻芝士味同埋紫薯味),我發現Gavin好鍾意紫薯味,完全係大啖大啖咁食😂又軟熟又有餡料,唔怪得佢咁鍾意啦💛✨四重芝士大包Gavin媽係芝士迷😍見到呢款包即刻心心眼❗️就算我未整返熱都好好食,如果我再焗返熱啲芝士應該會仲香同埋更加軟熟🤤一袋有6個,完全係我既早餐之選😛✨108層葡撻佢地既撻類真係必買❗️葡撻酥皮非常有層次感,蛋漿餡料嫩滑😚買完同Gavin現場即食,新鮮熱辣辣🔥滿足過後再encore多兩個,返屋企用氣炸鍋整返熱,脆口到婆婆都

✨斑斕咖椰菠蘿包

✨迷你雜錦包

✨四重芝士大包

✨108層葡撻
佢地既撻類真係必買❗️葡撻酥皮非常有層次感,蛋漿餡料嫩滑😚買完同Gavin現場即食,新鮮熱辣辣🔥滿足過後再encore多兩個,返屋企用氣炸鍋整返熱,脆口到婆婆都讚👍🏻

✨自家製冷泡茶
同熱茶相比…Gavin媽我比較鐘意飲冷泡茶,呢支茶味都算香,唔會有種苦澀味,不過不失❗️

Baker Talent除左有麵包同撻類之外,仲有蛋糕、杏仁條、冬甩、布甸、英式鬆餅、曲奇,大家得閒又經過都買返啲試下喇😍

📍Baker Talent
- 深水埗東京街12號麗閣商場地下3號舖
- 深水埗長沙灣道158號協興大廈地舖
- 新蒲崗太子道東638號Mikiki 1樓116A號舖
- 紅磡黃埔天地奇妙坊第1期地下7E號舖
- 元朗壽富街33號好利洋樓地下J號舖
- 荃灣沙咀道211號地舖
- 沙田瀝源街6號瀝源廣場2樓206號舖 (裝修中)

#hongkongbaby #hongkongbabyboy #90後媽媽 #育兒 #香港媽媽 #寶寶日常 #育兒日常 #港媽日常 #hkbabyboy #香港bb #hkkidsmodel #hkbbmodel #babyphotography #hkbabyphotography #photoshooting #親子好去處 #親子玩樂 #育兒日記 #hkfoodieblogger #hkfoodie #hkmamablogger #hkmamabloggers #親子KOL
2023-12-25
  • 葡撻